Lyra-Lierse leert zeventig medewerkers EHBO aan

Voetbalclub Lyra-Lierse Berlaar organiseert dezer dagen een groots opgezette EHBO-cursus voor ongeveer zeventig medewerkers van de vereniging. Om aan de voorwaarden van de voetbalbond te voldoen dienen er in principe slechts drie mensen binnen de club een EHBO-brevet te hebben, maar Lyra-Lierse wou dus verder gaan dan dit strikte minimum. 

“Wij willen er voor zorgen dat er tijdens elke training en elke wedstrijd minstens één iemand aanwezig is die eerste zorgen kan toedienen bij een noodgeval”, zegt Lyra-Lierses woordvoerder Wim Verhoeven. De club huurt daarom een lesgever in van de gespecialiseerde firma Lifeguard. Tijdens een vijftal lesavonden worden verschillende groepen van trainers en afgevaardigden geïnstrueerd. Ook medewerkers van de clubs waarmee Lyra-Lierse op vlak van jeugd samenwerkt kregen de kans om zich voor zo’n lesavond in te schrijven.

Voetbalclub Lyra-Lierse organiseert een EHBO-cursus voor zo'n zeventig begeleiders van haar jeugdploegen.
David Legreve Voetbalclub Lyra-Lierse organiseert een EHBO-cursus voor zo'n zeventig begeleiders van haar jeugdploegen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.