Lierse garage mag ziekenwagens gaan leveren aan Rode Kruis

Renault garage Kerremans mag ziekenwagens gaan leveren aan het Rode Kruis.
RV Renault garage Kerremans mag ziekenwagens gaan leveren aan het Rode Kruis.

Renault garage Kerremans uit Lier heeft een belangrijk contract afgesloten met hulpverleningsorganisatie Rode Kruis Vlaanderen. Het Rode Kruis wil haar (zieken)wagenpark druppelsgewijs vervangen en Kerremans mag de voertuigen leveren.

In Vlaanderen rijden er momenteel zo’n 150 ziekenwagens van het Rode Kruis rond. Jaarlijks zijn gemiddeld vier à vijf van die ambulances aan vervanging toe. Rode Kruis Vlaanderen gaat daarvoor nu met garage Kerremans in zee. Het staat de lokale afdelingen van het Rode Kruis vrij om elders een tweedehands voertuig aan te kopen, maar alle gloednieuwe ziekenwagens zullen van bij Kerremans komen. De eerste nieuwe wagens werden geleverd aan de afdelingen Leuven en Opwijk.

Bij de ziekenwagens in kwestie – allen van het type Master L2H2 – staat comfort voor de patiënt en gebruiksgemak voor het medisch personeel centraal. Een nieuw exemplaar kost, afhankelijk van de afwerkingsgraad, 80 à 100 000 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video