Leegstaande fietsenwinkel wordt tijdelijk kunstgalerie

De vroegere L'Avenir winkel wordt een tijdelijke kunstgalerij.
Google Streetview De vroegere L'Avenir winkel wordt een tijdelijke kunstgalerij.
De voormalige fietsenwinkel L’Avenir, aan de Berlarij 34 in Lier, krijgt een nieuwe (tijdelijke) bestemming. Kunstgalerie Artisjok opent er vanaf 3 mei een tweede filiaal.

De vroegere winkel van L’Avenir staat al sinds begin 2016 leeg. Bedoeling is dat het winkelgebouw op termijn wordt afgebroken om plaats te maken voor een appartementencomplex. In afwachting van die plannen gaat Peter Everaert van galerij Artisjok het pand gebruiken als bijkomende exporuimte.

Artisjok had in het verleden al een tijdelijk onderkomen in het Hof van Santhoven en de vroegere fabriek van L’Avenir, maar daar kon de galerie niet langer blijven. Minder dan een maand geleden opende Peter Everaert een pop-up filiaal in de Antwerpsestraat (in het gebouw waar vroeger De Reisspecialist was gevestigd). “Ik heb meer aanbod dan plaats en dus ben ik constant op zoek naar extra ruimte”, zei Everaert toen. Vandaar dat de Berlarij er nu bij komt.

Artisjok in de Berlarij zal op zaterdag en zondag open zijn tussen 14 en 18 uur. Bezoeken zijn ook mogelijk op afspraak. Bedoeling is dat er maandelijks nieuwe kunstwerken gaan worden gepresenteerd. Voor de opening worden werken van Elke Cuypers, Iris Van der Kerken, Luc Nordin, Raphael De Bois, Paul JJ Michiels en Tim van Roosen uitgestald. Meer info op www.galerijartisjok.com
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.