Heilig-Hartziekenhuis scoort 97 procent op rapport

Een archiefbeeld van het Lierse ziekenhuisgebouw.
David Legreve Een archiefbeeld van het Lierse ziekenhuisgebouw.

Het Lierse Heilig-Hartziekenhuis werd onlangs bekroond met een NIAZ-kwaliteitslabel. Bij een doorlichting door het externe auditbureau NIAZ haalde het Heilig-Hartziekenhuis een hoge score van 97 procent.

NIAZ staat voor het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg. Dit onafhankelijke auditbureau screent ziekenhuizen en zorginstellingen in de Lage Landen aan de hand van 1 200 kwaliteitsnormen. In december 2018 kwam NIAZ ook in het ziekenhuis van Lier langs, met niet minder dan zeven auditoren. Achteraf leverde men een erg positief rapport af. De globale score bedroeg maar liefst 97 procent.

“Het kwaliteitsdenken is doordrongen in de hele organisatie”, staat te lezen in het doorlichtingsverslag. “In het bijzonder de bezorgdheid voor de kwetsbare patiënt heeft indruk gemaakt.”

Bij het Heilig-Hartziekenhuis is men vanzelfsprekend trots op het zopas veroverde NIAZ-label, dat geldig blijft tot 1 april 2023. “Niet alleen het behalen van het label op zich, maar ook de uitzonderlijke score toont aan hoe hoog alle collega’s kwaliteit en patiëntveiligheid in het vaandel dragen”, reageert hoofdarts Patrick Smits. “Onze patiënten kunnen dus gerust zijn: bij ons zijn ze op de juiste plaats.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.