Groen-Lier&Ko klaagt “onveilige situatie” nabij Speelmicroob aan

De hekken rond een werf nabij De Speelmicroob waaiden de jongste weken meermaals om.
RV De hekken rond een werf nabij De Speelmicroob waaiden de jongste weken meermaals om.
Volgens de Lierse oppositiepartij Groen-Lier&Ko is er een onveilige situatie ontstaan aan een werf nabij buitenschoolse kinderopvang De Speelmicroob. “De afsluiting rond de werf waaide de jongste weken meermaals om”, zegt woordvoerder Geert Marrin. “De stad moet de aannemer tot de orde roepen.” “De firma in kwestie heeft de afsluiting intussen verstevigd”, sust burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

Een ongeruste burger signaleerde een dikke maand geleden bij de stad een potentieel gevaarlijke situatie aan de Sluislaan in Lier. Vlak bij De Speelmicroob wordt daar de historische villa ‘Castel Vera’ gerenoveerd, maar de afsluiting van de werf viel al een paar keer op het voetpad. Gemeenteraadslid Geert Marrin vindt dat het schepencollege niet krachtdadig genoeg optrad om de toestand veiliger te maken.

“De aannemer liet na om het hekwerk deftig te verankeren en dat is onaanvaardbaar”, aldus Marrin. “Als zo’n hek op iemand zou vallen, kan dat serieuze letsels met zich meebrengen. En als de hekken plat op het voetpad liggen, worden passanten de rijweg op gejaagd. De stad moet de aannemer nadrukkelijker op zijn plichten wijzen. Desnoods moeten de werken maar worden stilgelegd tot de veiligheidsproblemen van de baan zijn.”

“Probleem is opgelost”

Volgens burgemeester Boogaerts hebben de politie en een controleur van de stad weken geleden de toestand al bekeken. “Toen leek het er op dat alles veilig was, maar blijkbaar heeft de krachtige wind van de afgelopen tijd de hekken toch nog een paar keer omver geblazen”, vertelt Boogaerts. 

“Gisteren hebben we de aannemer nogmaals aangesproken. Die heeft inmiddels voor een betere verankering gezorgd. Nu zou het probleem dus opgelost moeten zijn.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.