Drugsdealer betrapt door snelheidsovertreding

Correctionele zittingzaal in Mechelen
David Legreve Correctionele zittingzaal in Mechelen
Een 29-jarige man uit Lier riskeert een celstraf van een jaar effectief alsook een geldboete van 8.000 euro. Hij stond terecht voor het verhandelen van cannabis.

De twintiger werd op 15 januari 2018 tegengehouden door de politie van Lier. Hij was naar eigen zeggen op weg om drugs te gaan leveren. “Alleen liet hij zich vervoeren door een autobestuurder die te snel reed, waardoor ze werden opgemerkt door een patrouilleploeg”, aldus het parket. De beklaagde was bijzonder eerlijk, ook op de zitting. De man heeft volgens zijn raadsman Bart Vanmarcke een zware drugsverslaving. Die drugsverslaving zorgde voor financiële problemen, wat volgens de verdediging ook de reden was van zijn handeltje.  Opmerkelijk is dat de jongeman al twee veroordelingen had opgelopen. “Tijdens deze feiten stond hij onder toezicht van het justitiehuis nadat hij een celstraf van vijftien maanden met probatie-uitstel had gekregen. Ook voor drugsfeiten”, voegde het parket nog toe. “Meneer blijft maar hervallen. Waarom moeten we hem nog kansen geven?” De verdediging vroeg aan de rechtbank niet in te gaan op de effectieve gevangenisstraf. Zij stelden een opvolging door de DOK-kamer voor. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.