Donderdag ook klimaatactie in Lier

Scholieren maken ‘groene ketting’ op Stadsvesten

Een archiefbeeld van een eerdere klimaatactie in Kortrijk. Ook in Lier komen de scholieren donderdag op straat voor het klimaat.
Henk Deleu Een archiefbeeld van een eerdere klimaatactie in Kortrijk. Ook in Lier komen de scholieren donderdag op straat voor het klimaat.

Aanstaande donderdag is er in Lier een grootscheepse klimaatactie gepland. Heel wat Lierse scholen springen mee op de kar. Bedoeling is dat de leerlingen een ‘groene ketting’ gaan vormen op de Vesten.

Nadat in verschillende grote steden de afgelopen donderdagen duizenden scholieren actie voerden tegen de klimaatopwarming, staat er op 14 februari ook in Lier iets soortgelijks op het programma. De Lierse jongeren gaan geen echte klimaatmars houden, maar zullen een menselijke ketting vormen op de Stadsvesten, de groene long van Lier.

Opvallend: het waren de directies van de Lierse scholen die het idee lanceerden tijdens een informele ontbijtvergadering in de stadskantoren. “We voelden dat de klimaatkwestie ook bij onze leerlingen leeft en daar wilden we op inspelen”, klinkt het bij de initiatiefnemers. “In de loop van de namiddag gaan we Lier symbolisch omarmen, door een mensenketting te maken. Buiten leerlingen en leerkrachten zijn ook ouders en andere sympathisanten welkom om mee te doen. We zien dit als een positief, beschermend gebaar voor ons ‘schoon Lier’ en de rest van de planeet.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido eyckmans

    Heel leuk initiatief, een positief signaal van de scholen om niet alleen onszelf maar ook de wereld een warm hart toe te dragen, met Valentijn mag dat wel !

  • rudy verlinden

    stop gewoon met natuur te ruilen voor beton

  • Roger Rymen

    Beste Gele Hesjes: jullie gaan nog veel werk hebben als al die eisen van die brave Groene aanhangers gerealiseerd moeten worden want de belastingen als gevolg van die eisen zullen nog heel diep in jullie portemonnee grijpen, en dat zal nog wat anders zijn dan een paar centen meer op dieselolie.