Dak ligt al op nieuwe sporthal

Het geraamte van de nieuwe sporthal staat er en het dak ligt er intussen op.
Marc Aerts Het geraamte van de nieuwe sporthal staat er en het dak ligt er intussen op.

De sporthal die de stad Lier laat bouwen naast de Campus Vanderpoorten van het Atheneum krijgt beetje bij beetje vorm. Het geraamte van de zaal staat er intussen en ook het dak ligt er al op.

In juni begon aannemer Cordeel aan de bouw van de bijkomende stedelijke sporthal en sinds kort tekenen de contouren van het gebouw zich duidelijk af. “Volgens de laatste berichten ligt de aannemer iets voor op schema”, zegt Liers schepen van Sport Ivo Andries (Open VLD). “Al is er uiteindelijk maar één deadline echt van belang: 1 september 2019. Dan zou de sporthal volledige gebruiksklaar moeten zijn.”

De stad Lier investeert 3,5 miljoen euro (exclusief BTW) in de nieuwe infrastructuur, die overdag zal worden gebruikt door het Atheneum en ’s avonds door geïnteresseerde zaalsportclubs. Die plaatselijke clubs krijgen overigens de kans om de uitbating van de bijhorende cafetaria op zich te nemen. “Een drietal verenigingen toont concrete interesse voor die uitbating”, geeft schepen Andries nog mee. “Eerstdaags gaan we samen met betrokkenen aan tafel zitten om te zien hoe we één en ander praktisch kunnen uitwerken. Ook in de bestaande sporthal De Komeet is het beheer van de kantine in handen van enkele clubs. We doen het liever zo dan een concessionaris aan te stellen.”

De stad wil de uitbating van de bijhorende cafetaria liefst toevertrouwen aan geïnteresseerde sportclubs.
Marc Aerts De stad wil de uitbating van de bijhorende cafetaria liefst toevertrouwen aan geïnteresseerde sportclubs.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.