CD&V-ereschepen Rita Van den Bulck (72) staat raadszitje af aan jongerenvoorzitster Stéphanie Van Campenhout (29)

Rita Van den Bulck tussen enkele partijgenoten. De ereschepen zal in de volgende legislatuur niet gaan zetelen als gemeenteraadslid.
RV Rita Van den Bulck tussen enkele partijgenoten. De ereschepen zal in de volgende legislatuur niet gaan zetelen als gemeenteraadslid.
Liers ereschepen Rita Van den Bulck (CD&V) heeft besloten dat ze de komende legislatuur niet zal zetelen als gemeenteraadslid. De 72-jarige Van den Bulck werd met 301 stemmen verkozen, maar maakt plaats voor de jeugd.

“Het was een persoonlijke beslissing om mijn mandaat als raadslid niet op te nemen”, licht Rita Van den Bulck toe. “Wel ga ik aan de slag in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, waar ik individuele OCMW-dossiers mee zal opvolgen. Sociaal beleid en ouderenbeleid liggen me na aan het hart.”

Lokaal CD&V-jongerenvoorzitster Stéphanie Van Campenhout (29) zal de vrijgekomen plaats in de gemeenteraad innemen. Zij behaalde op 14 oktober 272 stemmen en was daarmee eerste opvolger op de CD&V-lijst. Naast Van Campenhout gaan ook Stijn Coenen (40), Evi Van Camp (36) en Koen Breugelmans CD&V vertegenwoordigen in de Lierse gemeenteraad. De partij zit er in de oppositie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.