Bart reanimeerde buurman na hartaanval

Bart Van den Bergh (l.) redde het leven van zijn buurman Francis Segers.
David Legreve Bart Van den Bergh (l.) redde het leven van zijn buurman Francis Segers.
Bart Van den Bergh uit Lier redde op 24 mei van dit jaar het leven van zijn buurman Francis Segers (56). Toen die laatste een hartaanval kreeg, gaf Bart hem 5 minuten ononderbroken hartmassage . "Zonder Bart, had Francis het niet gehaald", zegt zijn vrouw Ines Beyers.

Bart Van den Bergh en zijn familie werden gisterenavond door het stadsbestuur feestelijk ontvangen in de raadszaal. Rune, het zoontje van Francis en Ines, schreef een mooie brief over de buurman naar de burgemeester. Burgemeester Frank Boogaerts overhandigde Bart Van den Bergh daarom een oorkonde voor zijn heldendaad.


"Onze buurvrouw kwam helemaal overstuur hulp vragen omdat haar man een hartaanval had. Ik ben meteen toegesneld om hem te reanimeren. Minstens vijf minuten aan een stuk heb ik hartmassage gegeven en toen was de ambulance er gelukkig. Mijn vrouw Martine en ik hadden gelukkig een EHBO-cursus gevolgd."

Zeer ingrijpend

De opluchting bij Bart was dan ook enorm toen Francis na twee weken zekenhuis plots voor zijn deur stond.


"Ik heb inderdaad veel geluk gehad", vertelt Francis, "maar ik herinner mij niks meer, want het licht ging gewoon uit terwijl ik in de zetel tv keek. Het schijnt dat ik blauw zag... Ik revalideer nog steeds, maar ik heb nu twee beste vrienden: mijn buurman en mijn inwendige defibrillator", zegt Segers met een kwinkslag. (WAE)