400 mensen vormen smiley op Grote Markt

FOTOGRAAF STUURT BOODSCHAP VAN GELUK DE WERELD ROND

400 vrijwilligers in gele poncho's verzamelden zaterdag op de Grote Markt rond een smiley-luchtballon. De fotograaf nam daarna met een drone een luchtfoto.
Marc Aerts 400 vrijwilligers in gele poncho's verzamelden zaterdag op de Grote Markt rond een smiley-luchtballon. De fotograaf nam daarna met een drone een luchtfoto.
Zaterdagnamiddag kleurden meer dan vierhonderd vrijwilligers de Grote Markt van Lier geel op 'Sharing Happiness'. Het idee komt van de bekende fotograaf-kunstenaar Wim Tellier, die een heleboel mensen hun vreugde laat delen door rond een smiley-luchtballon te staan. Met een drone neemt hij dan een prachtige luchtfoto. "Het is schitterend gelukt. De regen gaf het net dat beetje extra glans", zegt Tellier.

Uren voor het 'Sharing Happiness'-event plaats vond, stroomden de mensenmassa al toe op de Grote Markt van Lier. "Wij willen ons steentje bijdragen om de positieve boodschap van Wim de wereld in te sturen. Samen vormen we een groot kunstwerk rond de smiley-luchtballon. En naturlijk steunen we zo ook het goede doel", vertellen David Nuyts uit Rijkevorsel en Brigitte Peeraer uit Turnhout.


En er zijn uiteraard veel Lierenaars die mee doen. "Ik doe mee omdat mijn vrouw Maijit Sisoda altijd optimistisch is en zij mij betovert met haar lach", vertelt Ludwig Van den Brugghen.

Fotograaf Wim Tellier bedacht en coördineerde het kunstproject.
Marc Aerts Fotograaf Wim Tellier bedacht en coördineerde het kunstproject.

Positieve boodschap

Hilde De Koninck doet mee om zich gelukkig te voelen en ze hoopt een ballonvaart te winnen.


Alex (5) en Damien (4) kijken met grote ogen naar de luchtballon, het vuur en de drone. "Zij begrijpen het niet zo goed maar ze vinden het een geweldig spektakel", vertelt mama Natalie Lambrechts.


Honderden vrijwilligers hangen een gele poncho over hun schouders, geven mekaar een hand en gaan zo in grote cirkels staan rond de gele luchtballon met een enorme smiley.


Fotograaf Wim Tellier geeft instructies via de megafoon en de drone gaat de lucht in, en trekt foto's van het spektakel. "Schitterend en dan al die mensen in de regen... het kan niet mooier. Alles krijgt vandaag een bijzondere glans. Ik wil vandaag met 'Sharing Happiness' een positieve boodschap brengen. Dit is ook de drijfveer en de grootste doelstelling in mijn leven. Ik ben tien jaar geleden begonnen met mensen samen te brengen om een positieve boodschap uit te dragen. Voor mij is iedereen gelijk en ik wil samenhorigheid creeëren, daarom draagt vandaag iedereen een gele poncho. Ik doe dit niet voor het geld, maar uit passie. Ik wil dat mensen over veertig jaar nog weten wat ik gedaan heb", besluit Wim Tellier, die één van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars in België is.


Er worden ook tien kunstprojecten in beperkte oplage verkocht. De opbrengst gaat naar twee sociale initiatieven, De Speelhoeve in Vremde en De Stappaert in Lier.

Damien (4), mama Natlaie Lambrechts en Alex (5).
Aerts Damien (4), mama Natlaie Lambrechts en Alex (5).