"Spaarpotje zou helpen bij heropstart"

NATHALIE START STEUNACTIE VOOR UITBATERS HOF TER LAAR

Nathalie Vanhoutte houdt een inzamelactie via internet.
Marc Aerts Nathalie Vanhoutte houdt een inzamelactie via internet.
Nathalie Vanhoutte uit Lier is een inzamelactie gestart voor Joyce en Stefanie van brasserie Hof ter Laar in Berlaar. De brasserie is maandagochtend getroffen door een zware brand. De uitbaters willen hun zaak zo snel mogelijk heropstarten. "Een tof spaarpotje zou hen helpen bij de heropbouw", zegt Nathalie.

Nathalie kent Stefanie al zeker twaalf jaar. Nadat ze eerst samen studeerden, bleven ze vrienden. "Ik vernam maandagochtend via Facebook het nieuws van de brand", zegt Nathalie. "Ik bleef onderweg naar mijn werk maar nadenken over hoe ik de uitbaters kon helpen." Uiteindelijk besloot ze om een inzamelactie te lanceren via internet. Via 'Kadonation', een speciale website voor een online spaarpotje via giften, maakte Nathalie een groep aan. "Het is een site waar iedereen een centje kan doneren", gaat Nathalie verder. "Nadien zal ik samen met Stefanie en Joyce bespreken wat ze het liefst willen. De centen op de spaarrekening of een coupon voor een onlinewinkel. Zoals bijvoorbeeld van Coolblue, waar ze een laptop voor de zaak mee kunnen kopen."


De vriendin van Stefanie en Joyce zit erg in met de uitbaters van Hof ter Laar. "Ze waren zo enthousiast. Sinds vorig jaar baten ze de brasserie uit, ze overwonnen alle obstakels, dachten na over ideeën om dingen nog beter te maken, zoals een vernieuwd minigolfterrein. Ze waren zo gelukkig met hun zaak", vervolgt Nathalie. "En dan heb je zoiets voor. Dit is zo'n ontzettende tegenslag vlak voor de zomermaanden. Ik kan me niet inbeelden wat ze voelen. Ze hebben er zo hard voor gewerkt."


Joyce en Stefanie zijn volgens Nathalie erg blij met haar actie: "Ze zijn dankbaar en vonden het hartverwarmend. Inmiddels kregen ze ook al veel steun van andere vrienden en klanten. Het doet hen deugd te weten dat zoveel mensen met hen meeleven."


De brand vernielde de badkamer, de slaapkamers van het privégedeelte en de keuken van de brasserie en zette de zaal van de brasserie vol rook. Toch blijven de twee uitbaters van Hof ter Laar strijdvaardig. "Even laten bezinken, resetten en opnieuw verder doen", klonk het eergisteren al. Voor twee communiefeesten komend weekend zoeken ze oplossingen. "Maar deze gaan door. Dat hebben we beloofd", benadrukken de uitbaters. "En voor de heropstart hopen we zo snel mogelijk op containers of tenten, waarin we een tijdelijke keuken onderbrengen. Eens de zaal opgeruimd is, kunnen we terug openen."


Hoeveel geld Nathalie wil inzamelen, weet ze niet. "Het is moeilijk om daar een bedrag op te plakken. Ik heb totaal geen idee van wat mogelijk is", vertelt Nathalie nog. De website om het geld in te zamelen werd maandagvoormiddag, pas enkele uren na de brand, al opgericht. Gisteren stond de teller op een 300 euro. "Het is de bedoeling een tof spaarpotje bij elkaar te krijgen en hen een duwtje in de rug te geven", besluit Nathalie.


Wie een eveneens wil bijdragen aan de inzamelactie kan terecht op https://kadonation.com/nl/r/164926177.

De getroffen brasserie Hof ter Laar.
David Legreve De getroffen brasserie Hof ter Laar.