Vijftiger overlijdt bij bakkerijbezoek

BEKEND GEZICHT MARIO VAN DEN BOSSCHE (57) GETROFFEN DOOR HARTFALEN

Mario Van Den Bossche overleed gisterochtend aan een zwaar hartinfarct.
Repro Rutger Lievens Mario Van Den Bossche overleed gisterochtend aan een zwaar hartinfarct.
Mario Van Den Bossche (57), die vroeger een buurtwinkel uitbaatte in Muilen, is vrijdagochtend plots overleden in een bakkerij in Liedekerke. De man, al zestien jaar uitbater van het Aalsters restaurant 'Raar Maar Waar', wilde er een brood kopen maar zakte plots in elkaar. Hulp kon niet meer baten. Het verdriet in de regio om het heengaan van de man is groot.

Mario was geen onbekende in de streek. Jarenlang baatte hij een buurtwinkel uit in de Muilenstraat, gelegen naast het gebouw waar nu café De Nieuwe Wachtzaal gevestigd is. Meer dan twintig jaar geleden stopte hij ermee, om nadien in Aalst met zijn vrouw Martine een restaurant te beginnen. De vijftiger trok vrijdagochtend rond 9.30 uur naar bakkerij Het Broodhuis in de Stationsstraat. "Hij bestelde een brood, de vrouw achter de toonbank draait zich om, maar bedenkt zich dan en wil nog iets vragen. Mario lag dan al op de grond. Het ging om een zwaar hartinfarct", klinkt het bij Sarina Claes, een goede vriendin van Mario en zijn echtgenote. Een ziekenwagen van de brandweerzone Zuid Oost-Vlaanderen en een MUG-team snelden samen met de lokale politie ter plaatse. Drie kwartier lang werd er tevergeefs geprobeerd het leven van het slachtoffer te redden.


Na het sluiten van zijn superette begon Mario samen met zijn vrouw aan een nieuw avontuur. Zestien jaar geleden openden ze hun restaurant 'Raar Maar Waar' in de Geraardsbergsestraat in Aalst. Hij was er chef-kok. Zondagavond, tijdens oudejaar, zou Mario normaal gezien koken voor een vol restaurant. "Een deel van de klanten kunnen met oudejaar terecht in het restaurant van de broers van Martine. We zijn nu volop bezig met iedereen op de hoogte te stellen van het droeve nieuws. Alle reservaties voor de komende twee weken zullen we moeten annuleren. Jammer genoeg hebben we niet alle nummers van de klanten, dus we vragen de klanten die we nog niet konden bereiken om contact op te nemen met ons", zegt Sarina.

Genieten van het leven

Een van die klanten is Werner Kinoo, oud-prins carnaval. "Ik heb gehoord dat we oudejaar elders moeten vieren. Dit is onwezenlijk. Mario had nog zoveel plannen. Ik zal steeds aan zijn woorden blijven denken dat wel altijd moeten genieten van het leven", zegt Werner. Voor vrienden en familie is het moeilijk te beschrijven hoe groot het verlies is. "Het was een enorm warm persoon. Heel grappig en een absolute levensgenieter. Mario verloor zijn vader toen die 62 jaar oud was en dat had een diepe indruk op hem nagelaten. Niks uitstellen, nu genieten, want het kan van de ene op de andere seconde gedaan zijn. Mario was een grappige man, maar had ook veel mensenkennis. Eens je hem kende en je tot zijn vriendenkring behoorde dan was je een échte vriend. Dat was Mario: een échte vriend, een keigoede vader voor zijn dochter en de grote held van zijn twee kleinzonen", zegt Sarina.