Vandaal beschiet rijdende wagen

Opnieuw verschillende incidenten in Liedekerke en Ninove

Het bushokje langs de Denderstraat in Liedekerke deelde opnieuw in de brokken
Mozkito Het bushokje langs de Denderstraat in Liedekerke deelde opnieuw in de brokken
De schietgrage vandaal die twee weken geleden ruiten van auto's, bushokjes en gebouwen onder vuur nam, heeft opnieuw toegeslagen. Deze keer ging hij nog een stap verder, en beschoot hij aan het station van Liedekerke een rijdende wagen. Gewonden vielen er gelukkig niet.

Een vrouw uit Ninove was woensdagavond op weg naar huis, toen ze langs het station van Liedekerke reed. Daar boorde een projectiel zich plots door één van de zijruiten, zo viel te lezen in een Facebookbericht dat de moeder van het slachtoffer donderdagmiddag postte. Enkele uren later was datzelfde bericht al honderden keren gedeeld, waarna het enkel nog zichtbaar was voor vrienden van de moeder.

In de ruit was een rond gat te zien, met rondom barsten in een cirkelvormig patroon. Gelukkig bleef de bestuurster zelf ongedeerd, al was ze natuurlijk enorm onder de indruk. Ze belde meteen de politie, die haar vroeg om indien mogelijk door te rijden en aangifte te doen in een commissariaat. Dat deed ze uiteindelijk in haar woonplaats Ninove. Daar wordt het verhaal intussen ook bevestigd door de korpschef van de lokale politie.

Drie bushokjes

Zelf konden we intussen vaststellen dat ook drie bushokjes in Liedekerke in het vizier genomen werden: twee langs de Affligemsestraat en één langs de Denderstraat. Of die beschadigingen ook van woensdagavond dateren, is niet duidelijk.

Nieuw is het echter niet. Op dinsdag 25 september waren er gelijkaardige feiten in Liedekerke en Ninove. In het centrum van Okegem werd toen een bushokje beschoten, terwijl er in de Kattestraat, Okegembaan en Aalstersesteenweg ramen van voertuigen, appartementen en een winkel sneuvelden. Het bushokje in de Denderstraat in Liedekerke dat nu ook beschoten werd, deelde toen ook al in de brokken. Philippe De Cock, korpschef in Ninove, liet toen weten dat er in totaal zeven aangiftes gedaan werden. Er werd vermoed dat de dader een katapult gebruikte om loden balletjes te lanceren. Het zou dus niet om een luchtdruk- of vuurwapen gaan.

"Naast het incident in Liedekerke ontvingen we nog twee andere meldingen van feiten op woensdagavond", zegt De Cock. "Het gaat duidelijk om kwajongensstreken, maar wel van de gevaarlijke soort. We onderzoeken de zaak, maar zullen de dader(s) op heterdaad moeten betrappen. Tips van getuigen zijn altijd welkom."

Steven De Ridder, woorvoerder van de politiezone TARL (Ternat, Affligem, Roosdaal, Liedekerke), laat intussen weten dat zij geen meldingen hebben ontvangen. In september viel bij korpschef Dirk Meert en burgemeester Luc Wynant (CD&V) eenzelfde verklaring te horen. Wel bevestigde Meert toen dat de Ninoofse politie een onderzoek voert.

Lees hier meer over de vorige reeks feiten

De inslag in de autoruit van de Ninoofse vrouw.
RV De inslag in de autoruit van de Ninoofse vrouw.
De ruit van de wagen van de Ninoofse vrouw raakte beschadigd.
RV De ruit van de wagen van de Ninoofse vrouw raakte beschadigd.
Het bushokje langs de Denderstraat in Liedekerke deelde opnieuw in de brokken
Mozkito Het bushokje langs de Denderstraat in Liedekerke deelde opnieuw in de brokken1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bob(Robert) Bruyland

    Catapult,karabijn of kruisboog,aan de inslag te zien, allemaal even dodelijk.