Politiecommissariaat ontruimd na gaslek

De hulpdiensten bij de wijkpost.
Foto Mozkito De hulpdiensten bij de wijkpost.
Het politiecommissariaat en de wijkpost in Liedekerke moesten vrijdagnamiddag drie uur lang geëvacueerd worden door een gaslek. Ook de Affligemsestraat bleef al die tijd afgesloten.

"Rond 15.15 uur werden de mensen van de wijkpost en de administratie opgeschrikt door een knal, gevolgd door een gasgeur", weet korpschef Dirk Meert van de politiezone TARL (Ternat, Affligem, Roosdaal, Liedekerke). "Onmiddellijk werd besloten om dat gebouw - waar onder meer de interventiedienst ondergebracht is - te ontruimen. In totaal moesten zo'n 25 mensen naar buiten, onder wie ook iemand die er eigenlijk in de cel zat. Hij werd in de omgeving opgevangen en uiteraard bewaakt."

Hulp van de buren

Voor omwonenden en het Atheneum Liedekerke, dat ook in de buurt ligt, waren er geen gevolgen. Arbeiders van Eandis en hulpverleners van de Civiele Bescherming en de brandweerzone Vlaams-Brabant West konden het lek uiteindelijk pas rond 18 uur lokaliseren. Oorzaak bleek slijtage te zijn. De nodige herstellingen konden gisteravond nog uitgevoerd worden.


De agenten van de politiepost konden tijdens de interventie niet weg. "Daarom zijn de politiezones AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel) en Dilbeek voor ons ingevallen", geeft Meert nog mee.


(TVP)