Man met knuppel in elkaar geslagen in het station van Liedekerke

Mozkito
Het parket Halle-Vilvoorde heeft een opsporingsbericht verspreid naar aanleiding van feiten die zich in januari van dit jaar afspeelden in het station van Liedekerke. Daar werd een man met een knuppel bewusteloos geslagen, waarna het slachtoffer een tijdje in levensgevaar verkeerde.

De feiten dateren van 27 januari. Toen stapte een vrouw in het station Brussel-Zuid om 22.53 uur op een trein richting Gent. Een man die met haar was opgestapt viel de vrouw ook lastig tijdens de treinrit. Getuigen verklaren dat die persoon dronken was en de vrouw haar lichaam aanraakte. Op een bepaald moment legde hij zelfs zijn hoofd in haar schoot en continu maakte hij seksuele opmerkingen.

De vrouw zelf stapte uiteindelijk om 23.07 uur af in het station van Liedekerke, waar een man op haar stond te wachten. Volgen het parket gaat het om haar vriend. Ook de dronken man stapte hier af en achtervolgde de vrouw, wat zij aan haar vriend duidelijk maakte. De vriend van de vrouw haalde een baseballknuppel tevoorschijn en sloeg een aantal keer op het hoofd van het slachtoffer. De man wordt nu verdacht van poging doodslag.

Het slachtoffer verloor door de slagen op zijn hoofd het bewustzijn en werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeerde een tijdje in levensgevaar. Toen hij verhoord kon worden zei hij zich niets meer te herinneren van het voorval.

Het slachtoffer is een man uit Rijsel die op 27 januari ‘s avonds met de Thalys was toegekomen in Brussel-Zuid. In Brussel zelf had hij eerder die dag een ontmoeting met een vriend, waar dus vermoedelijk het een en ander gedronken werd.

De speurders zijn op zoek naar mensen die getuige waren van deze feiten. Wie meer informatie heeft kan 24/7 contact opnemen met de federale politie via het gratis nummer 0800/30.300. Ook via een formulier op de website van de federale politie kan u meer informatie over deze feiten geven.
56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc van cauter

  Zeker niet getuigen of ze pakken je op als dader Kwestie van redenering bij justitie

 • Mario Adams

  Wettelijke zelfverdediging. En toch wel straf dat zoiets maanden duurt om uit te zoeken. Rijdt eens 10km/u te snel, en 2 of 3 dagen later heb je een brief in je brievenbus...

 • Eddy DESMET

  Dit is een duidelijk bewijs van hoe "snel" de politie een zaak aanpakt en oplost … in JANUARI van dit jaar gebeurd en EIND NOVEMBER een oproep voor getuigen … Wél, wél, wél ...

 • Roy Cooks

  Hij had op het verkeerde paard gewed...Net goed dat die onnozelaar eens goed op zijn plaats werd gezet (geklopt). Hopelijk vinden ze die andere man niet.

 • pat coens

  hopelijk vinden ze hem niet , hij moet maar zijn poten thuishouden