Inbreker gooit steen door vitrine slagerij Jan en Hilde

Het vernielde raam werd voorlopig gedicht met een houten plank.
Foto Mozkito Het vernielde raam werd voorlopig gedicht met een houten plank.
Jan en Hilde van de gelijknamige slagerij in de Opperstraat hebben gisterochtend ongewenst bezoek gekregen. Ze werden gewekt toen een raam aan de voorzijde ingegooid werd met een klinker. De verdachte, die gewond raakte, kon de zaak evenwel niet binnendringen.

Hilde Asselman en haar man Jan Van Stappen werden gisterochtend omstreeks 3 uur brutaal uit hun slaap gewekt. "Ik hoorde een luide klap", vertelt Hilde. "Het duurde zo'n twee minuten voor ik goed en wel besefte dat er iets aan de hand was. Toen ik door het raam keek, zag ik hoe een man half door de winkelruit hing. Ik riep hem in het Frans toe dat ik de politie ging bellen, waarop hij het op een lopen zette. Het was een man van Afrikaanse origine met wit haar. Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat hij het raam ingegooid heeft, maar ik heb hem overdag wel al enkele keren langs de winkel zien wandelen."

Bloedspoor

Jan snelde onmiddellijk naar beneden, maar kon niemand meer vinden. De politie werd verwittigd en de Civiele Bescherming kwam ter plaatse om het raam af te dekken. "Die steen heeft de inbreker op de parking aan de overkant van de straat gevonden", weet Hilde. "Er werd ook een bloempot door het raam gegooid - om het gat groter te maken, vermoed ik. Die man moet zichzelf verwond hebben, want het glas hing vol met bloed, en ook op de stoep is een bloedspoor te zien."


Het raam herstellen, zal niet zo snel kunnen gebeuren. "Het gaat om speciaal, driedubbel glas", legt Hilde uit. "Er is ook een filter in verwerkt, speciaal voor slagerijen, om het vlees te beschermen tegen de zon. Gelukkig lag er niets in de toonbank, anders was dat allemaal voor de vuilnisbak."


Later op de dag werd naar verluidt in Bel&Bo, op de grens van Liedekerke en Denderleeuw, een winkeldief opgepakt die voldoet aan de persoonsbeschrijving die Hilde gaf. (TVP)