"U staat al voor de derde keer terecht, dus ik ga u echt geen pamperstraf geven"

Rechter trekt van leer tegen bestuurder die weer gedronken had

Politierechter Johan Van Laethem trok fel van leer tegen een bestuurder die al voor de derde keer betrapt werd onder invloed van alcohol achter het stuur.
Mozkito Politierechter Johan Van Laethem trok fel van leer tegen een bestuurder die al voor de derde keer betrapt werd onder invloed van alcohol achter het stuur.
S.B. is woensdag opnieuw voor de politierechter verschenen nadat hij eerder een rijverbod van zes maanden en een fikse boete gekregen had. Hij vroeg een mildere straf, maar kreeg meteen de volle laag.

S.B. werd eind oktober van vorig jaar in de Affligemsestraat in Liedekerke betrapt met 0,9 promille alcohol in het bloed. Het leverde hem een rijverbod van zes maanden en een stevige boete op. Maar de man tekende verzet aan, in de hoop op meer mildheid. 

U hebt ofwel een drankprobleem, ofwel bent u gewoon nonchalant

Johan Van Laethem

Maar daar had politierechter Johan Van Laethem geen oren naar. "U staat nu al voor de derde keer in korte tijd in een politierechtbank omdat u onder invloed achter het stuur zat", haalde Van Laethem uit. "Een studie van Vias toonde in mei nog aan dat iemand 58.000 kilometer dronken moet rijden alvorens betrapt te worden, maar u slaagt er toch drie keer in. Ofwel hebt u een drankprobleem, ofwel bent u gewoon nonchalant. Ik kan u vandaag echt geen pamperstraf meer geven. Als u het nu nog niet begrepen hebt, dan zit het probleem tussen uw oren."

S.B. antwoordde dat hij zijn straf zou aanvaarden. En dat werd deze keer een boete van 1.600 euro, waarvan 400 euro met uitstel, en een rijverbod van vier maanden. Hij moet ook medische en psychologische testen ondergaan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.