Openingsuren gemeentehuis worden (licht) teruggeschroefd

.
iStock .
De openingsuren van de dienst Burgerzaken worden teruggeschroefd. Opmerkelijk genoeg werden ze in september 2017 bij wijze van proef net uitgebreid, maar na evaluatie worden ze nu terug ingekort. 

Sinds 1 september 2017 was de dienst Burgerzaken op donderdag open tussen 16 en 19 uur, maar het sluitingsuur wordt nu aangepast naar 18 uur. Op zaterdag is de dienst alleen nog op de tweede en de vierde zaterdag van de maand open, maar dan wel een uurtje langer dan op heden, dus tot 12 uur.

“Na een proefperiode van een jaar met extra openingsuren op donderdagavond hebben we een evaluatie gemaakt en het werd niet de verwachte stormloop”, klinkt het. “Bijkomende factor is dat de vernieuwing van de elektronische identiteitskaart ondertussen achter de rug is, dus kiezen we voor een kleine aanpassing van de openingsuren.”

Behalve op donderdagavond en tweemaandelijks op zaterdagvoormiddag blijft de dienst Burgerzaken ook elke voormiddag in de week open en op woensdag tussen 13 en 16 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.