JH Het Andere Geslacht stopt, nieuw jeugdhuis heet 'De Keirse'

Damon Serlet, Maxim Bostyn, Jarno Pollet, Jano Denys en Ian Haeghebaert starten JH De Keirse.
Foto Sam Vanacker Damon Serlet, Maxim Bostyn, Jarno Pollet, Jano Denys en Ian Haeghebaert starten JH De Keirse.
Jeugdhuis Het Andere Geslacht is niet meer. Op vrijdag 23 november neemt de kern een nieuwe start aan de overkant van de straat in het gloednieuwe JOC als jeugdhuis 'De Keirse'. Die naam en het bijhorende logo werden gisterenavond om 22 uur plechtig onthuld tijdens de afscheidsfuif van het jeugdhuis.

"We hebben toch zeker een half jaar nagedacht over de naam", legt voorzitter Jano Denys uit. "'De Keirse' sluit mooi aan bij 'De Lichting' (zoals het totaalplaatje van het nieuwe JOC zal heten, red.), terwijl een kaars ook warmte en gezelligheid uitstraalt. Even overwogen we ook 'De Reflectie' en 'De Pillucht', maar uiteindelijk haalde De Keirse het."


Vanavond is het jeugdhuis nog een laatste keer open, daarna gaan de deuren definitief dicht en concentreert de kern zich op de verhuis en de inrichting van hun nieuwe café. "We gaan voor een modernere look, maar zonder in te boeten aan gezelligheid. Op dat vlak is het een troef dat er aan de straatkant een aparte ruimte is waar we pakweg een voetbaltafel of een lounge kunnen inrichten. En niet onbelangrijk is dat we eindelijk een goed werkend toilet zullen hebben. Al jaren sukkelen we met verouderde leidingen en ons slechte sanitair was een van de redenen waarom we voornamelijk een mannelijk publiek hadden. Deels om van dat imago af te geraken kozen we voor een nieuwe naam. We hopen straks ook nieuwe kernleden aan te kunnen trekken."


(SVR)