Iedereen Beroemd komt 'kunsthuis' filmen

Iedereen Beroemd brengt het tot kunstwerk omgevormde ouderlijk huis van kunstenaar David Maertens in beeld. In januari gaat het tegen de vlakte voor de uitbreiding van de Lidl.
Foto's Sam Vanacker Iedereen Beroemd brengt het tot kunstwerk omgevormde ouderlijk huis van kunstenaar David Maertens in beeld. In januari gaat het tegen de vlakte voor de uitbreiding van de Lidl.
Een ploeg van het VRT-programma 'Iedereen Beroemd' is gisteren naar aanleiding van een artikel in uw krant neergestreken in de Statiestraat in Lichtervelde, waar ze het inmiddels tot kunstwerk omgetoverde huis van David Maertens kwamen filmen. Ze gingen reacties sprokkelen in café Wilro aan de overkant van de straat.

"Het is bijna of de gevel beweegt door al die vloeiende lijnen. Gewoonweg prachtig", vindt stamgast en gelegenheidsfigurant Willy Crevits. Samen met Mark Kindt gaat hij gewillig voor de lens staan voor een babbeltje met de kunstenaar. "Ze zouden dat eigenlijk wel meer mogen doen", zegt Mark. "Ergens is het nu wel erg jammer dat het gebouw afgebroken zal worden", vult Willy aan. "Zou het geen idee zijn om een deeltje van het werk ergens in het nieuwe gebouw van de Lidl te integreren? Of toch ten minste een foto ervan? Dat zou mooi zijn, niet?" Allebei de heren zijn erg benieuwd hoe het huis er van binnenin uitziet, maar voorlopig laat Maertens nog geen bezoekers toe. Daarvoor is het wachten tot de opendeurweekends tijdens de eerste twee weken van december. 'Iedereen Beroemd' licht een tipje van de sluier in de uitzending van 17 oktober. (SVR)

Mark en Willy houden de kunstenaar in de gaten terwijl de opnames in café Wilro lopen.
Sam Vanacker Mark en Willy houden de kunstenaar in de gaten terwijl de opnames in café Wilro lopen.
Mark en Willy houden de kunstenaar in de gaten terwijl de opnames in café Wilro lopen.
Sam Vanacker Mark en Willy houden de kunstenaar in de gaten terwijl de opnames in café Wilro lopen.