Davidsfonds organiseert voordracht over ‘Omloop van de slagvelden’ en wielerlegende Ritten Van Lerberghe

Henri ‘Ritten’ Van Lerberghe.
Kurt Desplenter Henri ‘Ritten’ Van Lerberghe.
Het Davidsfonds van Lichtervelde organiseert op donderdag 11 april een lezing met historicus Frank Becuwe over de legendarische Omloop van de Slagvelden uit 1919, zonder twijfel een van de meest tot de verbeelding sprekende koersen uit de wielergeschiedenis. 

Tussen wapenstilstand in november 1918 en het einde van de oorlog met het Verdrag van Versailles in juni 1919 vond namelijk een meerdaagse wielerwedstrijd plaats die langs de slagvelden van België, Frankrijk en Luxemburg voerde. 87 dapperen stonden aan de start. 21 haalden de meet. Ook Lichterveldenaar Henri ‘Ritten’ Van Lerberghe reed mee. Hij won datzelfde jaar de Ronde van Vlaanderen op onnavolgbare wijze.

De lezing vindt plaats in de foyer van OC De Schouw en start om 20 uur. Davidsfonds-leden betalen vijf euro, niet-leden zeven euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij Geert Missinne op 0478/28.84.88, via geert.missinne@gmail.com of bij de andere bestuursleden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.