Zestiger opgepakt met geladen pistool

KLANT FRITUUR ALARMEERT POLITIE NADAT HIJ OOK MES ONTDEKT BIJ MAN

Uitbater Amrit stond vrijdagnacht zelf achter de toog in Frituur Chick-away aan de Zeelstraat.
Foto KAR Uitbater Amrit stond vrijdagnacht zelf achter de toog in Frituur Chick-away aan de Zeelstraat.
Een zestiger uit Durbuy is vrijdagnacht opgepakt, nadat hij een klant van frituur Chick-away lastigviel aan de Oude Markt in Leuven. De man bleek in het bezit van een geladen pistool en drie messen. "Hij wou hier de nacht doorbrengen, omdat hij nergens ander terechtkon", getuigt uitbater Amrit.

De 61-jarige Waal stapte vrijdagnacht frituur Chick-away binnen aan de Zeelstraat in Leuven. "Hij is eigenlijk altijd heel vriendelijk gebleven. De man bestelde zelfs tot tweemaal toe friet met stoofvlees, omdat hij het zo lekker vond. 'Dit vind je niet in Wallonië', complimenteerde hij mij nog", zegt uitbater Amrit, die vrijdag zelf achter de friteuse stond. "Hij heeft zijn maaltijden ook gewoon betaald. Op een gegeven moment haalde hij een laptop uit zijn rugzak en liet hij een foto zien van een 40-jarige vrouw uit Leuven. De man vertelde dat hij er niet meer terechtkon. Hij gaf aan dat hij in de frituur wou blijven tot sluitingstijd", vertelt Amrit. De zestiger ging buiten zitten en begon op het terras klanten aan te spreken. "Hij stelde zich in het Frans voor als security-agent. Toen de aangesproken persoon niet reageerde, liet hij een vuurwapen en een mes zien. De getuige verwittigde daarop de politie", zegt Marc Vranckx van de Leuvense politie.

Geladen wapen met vier kogels

Toen de agenten de Waal fouilleerden, vonden ze in zijn broekzak een geladen wapen. Daarin zaten niet minder dan vier kogels. Aan zijn broeksriem hing nog een mes en in zijn laptopzak in zijn rugzak zaten nog een zakmes én een groter mes. "Toen de zogenaamde security-man door de patrouille werd aangesproken ging hij wel zonder problemen met hen mee", aldus Vranckx nog.


"Dat hij een geladen pistool had, wist ik echt niet", valt uitbater Amrit uit de lucht. "Ik heb alleen gezien dat de agenten de messen vonden. Van het pistool had ik geen weet, echt gevaarlijk als je erover nadenkt. Ik baat deze zaak al elf jaar uit, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Hij bewoog zich voortdurend van binnen naar buiten, maar omdat hij zo vriendelijk was, heb ik er nooit acht op geslagen. Alles bij elkaar is hij hier nog geen halfuur geweest."


De agenten namen de zestiger mee naar de Philipssite voor verhoor. Daar werd een proces-verbaal opgesteld voor verboden wapendracht. Alle wapens werden in beslag genomen.