Würst 2.0 mist doorstart niet: “Eindelijk, de lekkerste worst is terug!”

Overnemer Hendrik Winkelmans heeft een druk heropeningsweekend achter de rug.
Vertommen Overnemer Hendrik Winkelmans heeft een druk heropeningsweekend achter de rug.
Haute Dog-restaurant Würst heeft een meer dan geslaagde heropening achter de rug. Nog voor overnemer Hendrik Winkelmans zaterdagmiddag de deuren opende, stonden klanten al aan te schuiven. “Druk, maar gezellig”, klinkt het. “Het is duidelijk dat de Leuvenaars het concept van Würst nog altijd in hun hart dragen.”

Oprichter Jeroen Meus kwam — voor zover bekend — zelf niet proeven, maar ongetwijfeld heeft hij er alle vertrouwen in dat zijn geesteskind Würst in goede handen is bij overnemer Hendrik Winkelmans. Die laatste stond voor het weekend van de waarheid, want het was tijd voor de langverwachte heropening van Würst op het Margarethaplein. En al snel bleek dat de ‘haute dog’ nog steeds populair is.

“Toen ik zaterdagmiddag de deuren opende, stond er al volk te wachten”, vertelt Hendrik, die de doorstart samen met Diedrik Tas en Frank Plasschaert maakt. Een doorstart die er overigens niet komt voor de vestigingen in Antwerpen en Gent, maar dat lieten de Leuvense klanten niet aan hun hart komen. Of zoals één van de eerste klanten van Würst 2.0 het verwoordde: “Eindelijk. De lekkerste worst is terug van weggeweest.”

Ik moest niet lang nadenken over de overname van Würst

Hendrik Winkelmans, overnemer

De drukte van bij de (door)start was voor Hendrik de bevestiging dat zijn gevoel juist zat toen hij besloot om Würst na de financiële perikelen een tweede leven te geven. “Ik ben sinds het begin fan van het concept”, legt hij uit. “Je kan mij omschrijven als een goede klant en ik vond het doodjammer dat Würst de deuren moest sluiten. Het heeft niet lang geduurd vooraleer ik de curator gebeld heb om de nodige informatie voor een eventuele overname in te winnen. En het heeft ook niet lang geduurd om de knoop door te hakken. Het concept zit goed en het product zit goed. Dan moet je niet twijfelen.”

Het personeel in Würst had de handel meer dan vol.
Vertommen Het personeel in Würst had de handel meer dan vol.

Het financiële drama was dan ook niet te wijten aan de Leuvense vestiging van Würst, maar eerder aan een te snelle groei met nieuwe zaken in Gent en Antwerpen. En Hendrik is vastbesloten om te leren uit de fouten in het verleden. “Het is inderdaad niet de bedoeling om zo snel mogelijk nieuwe vestigingen te openen”, klinkt het. “We houden het eenvoudig en blijven het concept trouw. Hier in Leuven gaan we Würst stabiel uitbouwen, zonder grote veranderingen. Nogmaals: iets dat goed is, moet je niet veranderen. De prioriteit is nu de doorstart, en die is meer dan geslaagd. Het was gezellig druk. Heel wat mensen kwamen ons feliciteren en bedanken voor de heropening. We hebben er een fijn weekend van gemaakt. De mensen hebben zichtbaar genoten en het doet me bijzonder veel plezier dat de Leuvenaars en de bezoekers van Leuven Würst nog steeds in hun hart dragen.”

Het was niet evident om een zitplaats te bemachtigen in Würst tijdens de heropening.
Vertommen Het was niet evident om een zitplaats te bemachtigen in Würst tijdens de heropening.
Jong en oud blijft trouw aan het concept van Würst.
Vertommen Jong en oud blijft trouw aan het concept van Würst.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maria Scheuts

    Alleen de prijs is hoog voor wat het is.