Wielrenner Jasper Stuyven opent chocolade-atelier

Jasper Stuyven met zijn oom Yvan bij een arsenaal pralines.
Repro Vertommen Jasper Stuyven met zijn oom Yvan bij een arsenaal pralines.
Profrenner Jasper Stuyven (23) uit Heverlee heeft een carrièreswitch in het vizier, want samen met zijn nonkel Yvan opent hij volgende week donderdag een chocolade-atelier langs de Aarschotsesteenweg in Betekom.

Dat Jasper samen met zijn oom Yvan (49) een chocolade-atelier opent in Betekom, zal zeker in het profwereldje als een donderslag bij heldere hemel komen, maar Jasper leek altijd al voorbestemd om iets te ondernemen met chocolade. "Mijn oom zit als chocolatier al meer dan 30 jaar in het vak en bovendien wordt chocolade in de familie Stuyven al van jongs af aan als de ultieme verwennerij beschouwd", aldus Jasper.


"Voor mij is het een ideale gelegenheid om mijn studies communicatiewetenschappen al aan de praktijk te koppelen. Ik zal me dus vooral bezig houden met de sales en de marketing en uiteraard hoop ik extra klanten te lokken door mijn naam. In het peloton zijn ze alleszins op de hoogte en er wordt zeker niet mee gespot. Ze zijn zelfs benieuwd naar de chocolade en vragen zich af hoe lekker hij is (lacht)."

Exclusieve soorten

Oom Yvan wil vooral kleinschalig en creatief te werk gaan. "Zo zal ik vooral werken met enkele exclusieve chocoladesoorten uit Oeganda, maar ook uit Venezuela, Peru en Costa Rica. Ik heb nu al 30 verschillende soorten, maar op termijn wil ik mijn gamma zeker uitbreiden naar een zestigtal. In plaats van room als vulling te gebruiken, zal ik ook meer werken met amandel- en kokosmelk, wat toch een pak minder calorieën oplevert. Voor Jasper zal dat geen overbodige luxe zijn, ook al weet ik dat hij voldoende karakter heeft om tijdens het seizoen nee te zeggen tegen chocolade." Yvan en Jasper willen ook duurzaam te werk gaan, want wie pralines koopt, krijgt die mee in een herbruikbare blikken doos en krijgt daarmee 1 euro korting bij een halve kilogram pralines. (KHK)