Weekend zonder alcohol: 8 bestuurders onder invloed

De Leuvense politie controleerde afgelopen zaterdag 412 bestuurders op alcohol en drugs. Acht personen liepen tegen de lamp ondanks alle waarschuwingen over het zogenaamde weekend zonder alcohol.
Tijdens het weekend zonder alcohol vond de Leuvense politie ook een verboden wapen in een wagen.
Vertommen Tijdens het weekend zonder alcohol vond de Leuvense politie ook een verboden wapen in een wagen.

Zaterdag werden tijdens alcohol- en drugscontroles 412 bestuurders aan kant gezet voor een controle. De controles vonden zaterdag plaats op de Diestsevest (tussen 19 uur en 22 uur) en op de Tiensesteenweg (tussen 23 uur en 2 uur). Aan het station in Leuven werden 253 auto’s aan kant gezet en legden twee bestuurders een positieve ademtest af. Allebei moesten ze hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. 

Dolk

Eén van de twee testte ook positief op gebruik van cannabis en amfetamines. Het gaat om een 28-jarige man uit Lubbeek die ook nog een bijkomend een proces-verbaal kreeg voor verboden wapendracht. In het handschoenenkastje van zijn auto werd tijdens de fouille een dolk aangetroffen. Het wapen werd in beslag genomen door de politie. 

Drie bestuurders testten alert (tussen 0,5 en 0,8 promille) tijdens de alcoholcontrole. Zij kregen een onmiddellijke inning mee en moesten hun auto drie uur aan kant laten staan. Eén bestuurder die kinderen vervoerde zonder dat deze op reglementaire manier waren vastgemaakt, kreeg een proces-verbaal. Op de Tiensesteenweg werden 159 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders legden een positieve alcoholtest af. Zij kregen een rijverbod van minstens zes uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.