Vrachtwagen lekt zoutzuur op E314 in Heverlee: “Houd ramen dicht en zet ventilatie af”

De brandweer is ter plaatse op de aansluiting van de E314-E40 in Heverlee om te kijken hoe ernstig het lek is.
RV De brandweer is ter plaatse op de aansluiting van de E314-E40 in Heverlee om te kijken hoe ernstig het lek is.
Op de E314 in Heverlee, net voor de verkeerswisselaar in de richting van Brussel, staat een lekkende vrachtwagen aan de kant. Volgens de brandweer, die onmiddellijk ter plaatse kwam, zou de lekkende stof zoutzuur zijn. 

Volgens de eerste berichten lekt de truck zoutzuur. De brandweer onderzoekt of het daadwerkelijk om zoutzuur gaat en vraagt aan automobilisten en omwonenden om ramen gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

Momenteel is er maar één rijstrook vrij. Dat zorgt voor de nodige verkeershinder, de file groeit snel aan. “Het ziet ernaar uit dat de hinder ook nog een tijd gaat duren”, laat het Vlaams Verkeerscentrum weten. “We vernemen dat de lekkende tankwagen leeggepompt moet worden.”

“Inmiddels is ook het Medisch Interventieplan in ‘pre-advies’ gezet”, aldus de Leuvense politiewoordvoerder Marc Vranckx. “Dat betekent dat de betrokken diensten zich standby moeten houden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.