Vijf personen bevangen door rook bij brand in Vriesenhof

In Leuven zijn vijf personen bevangen geraakt door de rook bij een brand in een flatgebouw aan het Vriesenhof. Geen van de slachtoffers moest evenwel naar het ziekenhuis. Door de brand zijn twee appartementen minstens tijdelijk onbewoonbaar.

De brand brak omstreeks 12 uur uit in de keuken van een flat op de tweede verdieping van het appartementsgebouw en veroorzaakte al snel een dikke rook. Politie en brandweer kwamen ter plaatse en konden vijf mensen helpen die door de rook bevangen waren. Het ging onder meer om de 83-jarige bewoonster van de flat waar het vuur was uitgebroken. Die vijf personen kregen ter plaatse verzorging en moesten niet naar het ziekenhuis gebracht worden.

De brandweer had het vuur ook snel onder controle, maar desondanks zijn twee appartementen minstens tijdelijk onbewoonbaar. Voor de bewoners van die flats wordt opvang gezocht.

Over de exacte oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid, maar voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat er kwaad opzet in het spel zou zijn. Het Leuvense parket stelde alvast een branddeskundige aan om verder onderzoek te doen. 

VertommenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.