VIDEO: Tiensestraat in Leuven afgesloten door zinkgat

Kruispunt Tiensestraat-Vesaliusstraat nog zeker twee weken afgesloten

Het kruispunt van de Tiensestraat en Vesaliusstraat is momenteel afgesloten nadat er een zinkgat is ontstaan. “Het gaat om een gat van drie meter diep, met een doorsnede van 1 meter. Dat gat is vanochtend omstreeks 9 uur ontstaan. Voor alle veiligheid is de straat afgesloten", vertelt Leuvens politiewoordvoerder Marc Vranckx. “De riolering is gelekt en dat heeft voor een uitspoeling van de grond gezorgd”, weet schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V). “Het is te gevaarlijk om nu langs het kruispunt Tiensesestraat-Vesaliusstraat te rijden. Daarom is de straat afgesloten en moet al het verkeer, dus ook de bussen van De Lijn, rond rijden via de Maria Theresiastraat. Er is een aannemer gevonden en na inspectie van de riolering met de camera is er besloten om een groter deel van de riolering, in de richting van de Ring, mee te vernieuwen om problemen in de toekomst te vermijden. De werktijd zal wellicht twee tot drie weken bedragen, maar de herstelwerken beginnen vandaag nog. Gelukkig hebben de buurtbewoners nog elektriciteit en water”, meent Vansina. Het zinkgat ontstond vermoedelijk door slijtage, aangezien het om oude rioleringen gaat.

Zinkgat in Tiensestraat in Leuven.
Vertommen Zinkgat in Tiensestraat in Leuven.
Zinkgat in Tiensestraat in Leuven.
Vertommen Zinkgat in Tiensestraat in Leuven.

Het is niet de eerste keer dat er in de Tiensestraat een gat in het wegdek ontstaat. In juni 2017 gebeurde dit ook al eens. Toen ontstond er een gat met een diepte van zowat twee meter. Ook toen moest het verkeer omrijden via de Maria Theresiastraat, met heel wat verkeershinder tot gevolg. “De kans is bijzonder groot dat het voor vertragingen gaat zorgen”, vreest Vansina.

In juni 2017 was er ook al een wegverzakking in de Tiensestraat.
Vertommen In juni 2017 was er ook al een wegverzakking in de Tiensestraat.
Zinkgat in Tiensestraat in Leuven, met file tot gevolg
Vertommen Zinkgat in Tiensestraat in Leuven, met file tot gevolg
Zinkgat in Tiensestraat in Leuven, alle verkeer moet langs de Maria Theresiastraat weg
Vertommen Zinkgat in Tiensestraat in Leuven, alle verkeer moet langs de Maria Theresiastraat weg

Ook vorig jaar, in het begin van februari, ontstond er een zinkgat van een meter op een meter groot in de Leuvense binnenstad. Toen was het kruispunt van de Kapucijnenvoer met de Biezenstraat aan de beurt. Daardoor moest het verkeer in de omgeving van het Sint-Jacobsplein omrijden. Ook toen zorgde dat voor de nodige verkeershinder, deels omdat vervoersmaatschappij De Lijn verplicht was om andere routes te volgen.

De hoek van de Kapucijnenvoer en het Sint-Jacobsplein werd begin februari 2018 afgesloten na een wegverzakking.
Vertommen De hoek van de Kapucijnenvoer en het Sint-Jacobsplein werd begin februari 2018 afgesloten na een wegverzakking.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.