Verkrachter krijgt jaar cel

Een 30-jarige Leuvenaar werd veroordeeld tot een celstraf van één jaar voor de verkrachting van een toen 19-jarige jongeman in een bos in Oud-Heverlee, op 21 juli 2015.

Oud-Heverlee


Het slachtoffer was de avond voordien op stap geweest in Leuven. Hij wilde er blijven slapen, maar besloot uiteindelijk toch om in het holst van de nacht te voet naar huis in Oud-Heverlee te trekken. Hij nam de kortste weg, door Heverleebos. Daar stootte hij op Robin D. uit Leuven, die niets goeds in de zin had. Het slachtoffer verweerde zich heftig en kon uiteindelijk de vlucht nemen. Hij stuurde een sms naar zijn vriendin met de melding dat hij verkracht was. Zijn ouders troffen hem later wenend aan in bed.


Volgens de beklaagde stemde het slachtoffer in met het seksueel contact, maar die versie van de feiten verwees de rechter naar de prullenmand. D. maakte volgens hem misbruik van de dronken toestand van zijn slachtoffer. De dertiger kreeg een jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Hij werd ook voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 3.000 euro. Zijn ouders, die zich burgerlijke partij stelden, kregen 500 euro. (KAR)