Verkeersactie met focus op taxi’s

Ook de fietsers in de Leuvense binnenstad werden aan een controle onderworpen
Vertommen Ook de fietsers in de Leuvense binnenstad werden aan een controle onderworpen
De verkeerspolitie had in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een controleactie vooral oog voor taxibestuurders. De motorrijders zetten vijftien taxibestuurders aan kant voor een uitgebreide controle. Eén taxichauffeur bleek onder invloed van verdovende middelen te zijn. Hij reageerde positief op het gebruik van cocaïne. 

Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Op het ogenblik van de controle vervoerde de man geen passagiers, maar bij nazicht van de taxameter van zijn wagen bleek dat hij eerder op de avond wel al verschillende klanten had vervoerd. Enkele andere taxichauffeurs moesten ook even het werk staken omdat ze bijvoorbeeld geen verzekeringsdocument bij zich hadden of de tarieven niet zichtbaar uithingen voor de klanten. Ze moesten zich eerst in regel stellen vooraleer weer aan de slag te kunnen.

De motorrijders verbaliseerden verder nog 76 wagens die her en der in de binnenstad foutief en hinderlijk geparkeerd stonden. Ook 16 fietsers kregen een proces-verbaal. Daarvan reden er 12 zonder licht. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.