Tweede brug verbindt Janseniushof met centrum

Vorige zomer werd er al een eerste voetgangersbrug geïnstalleerd over de Dijle in het Janseniushof. Zopas werd ook de tweede brug ingehuldigd die Janseniushof verbindt met het stadscentrum. 
De nieuwe brug in het Janseniushof in Leuven.
Vertommen De nieuwe brug in het Janseniushof in Leuven.

“De verbinding is nu compleet”, zegt schepen Carl Devlies (CD&V). “Het kostenplaatje bedraagt zo’n 62.000 euro. Deze investering maakt het voor de jeugd mogelijk om veilig naar school te gaan, bijvoorbeeld naar het Heilig Drievuldigheidscollege of naar het Paridaensinstituut. Drukke straten zoals de Minderbroedersstraat of de Janseniusstraat kunnen ze vanaf nu links laten liggen", vult schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (sp.a) aan. De komende jaren staan in Leuven ook de noord-zuid-verbindingen op het programma. Er zal onder meer een nieuwe veilige verbinding worden gerealiseerd tussen het Bodartplein en de Vaartkom.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hugo Boels

    "Er zal onder meer een nieuwe veilige verbinding worden gerealiseerd tussen het Bodartplein en de Vaartkom" ... ....dat zal dan wel een heel lange brug worden!