Tiende editie Kunst in de Steigers voor het eerst in Predikherenkerk

Tiende editie van "Kunst in de Steigers" in de Leuvense Predikherenkerk brengt expo met als thema "Labyrint".
Stefan Van de Weyer Tiende editie van "Kunst in de Steigers" in de Leuvense Predikherenkerk brengt expo met als thema "Labyrint".

In de Predikherenkerk in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Leuven kreeg de tiende editie van "Kunst in de Steigers" een nieuw onderdak. Het is een expo dat om de twee jaar in het hart van Leuven plaats vindt, een onderdeel daarvan was een expo waarin de nadruk op het thema “Labyrint” lag.

De organisatie trad uit de steigers van de Sint- Jacobskerk en verhuisde naar de Predikherenkerk. Op de expo kon je drie type werken vinden; individuele werken, groepswerken en beeldencorrespondentie, waarbij kunstenaars aan een kunstwerk bezig zijn zonder dat ze elkaar op voorhand hebben ontmoet. “We hebben twee jaar op voorhand vergaderd om een thema te zoeken. Kunst in de Steigers breit tijdens deze editie verder op het alzo ontstane weefsel van partners in de geestelijke gezondheidszorg, van deelnemers die elkaar gevonden hebben onder de gemeenschappelijke deler “kunst”. Het brengt ontmoeting en verbindt”, wist mede-organisatrice Elien Jans. “Kunst in de steigers” is een project van Beschut Wonen van vzw De Hulster.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.