Studenten lanceren portefeuille in bamboe

Dimi Moreels, Kristof Van Thielen, Yasmine Jacobs, Tars Geerts en Damien De Ryck stellen de portefeuille (zie ook rechts) voor.
Vertommen Dimi Moreels, Kristof Van Thielen, Yasmine Jacobs, Tars Geerts en Damien De Ryck stellen de portefeuille (zie ook rechts) voor.
Vijf studenten van de KHLeuven brachten een opvallend item op de markt: een miniportefeuille in bamboe.

De portefeuille, die 'Pallet' genoemd wordt, kwam er binnen het kader van een Small Business Project. Met het ecologische product willen de studenten het uitgaans- en reizigersleven duurzamer en ook trendy maken. "We willen met de 'Pallet' vooral afrekenen met alledaagse belemmeringen", legt Tars Geerts van SMTH Smooth, zoals het bedrijfje van de studenten heet, uit. "Onderzoek toonde immers aan dat liefst 70 procent van de jeugd en reizigers problemen met hun portefeuille ondervindt. Die is te groot, te dik en je zeult vaak te veel onnodige dingen mee. Op die problemen bieden we een antwoord met de compacte en praktische 'Pallet'. Je kan er al je bank- en andere kaarten gemakkelijk in opbergen. En dankzij de duurzame bamboe is alles ook nog eens trendy en ecologisch." Meer informatie via www.areyousmooth.be. (KBH)

Vertommen