Sprookjeshuwelijk op Grote Markt

DRIES MERTENS EN ZIJN KATRIN HUWEN IN OUDE VOLVO VAN PAPA JOKKE

Katrin Kerkhofs en Dries Mertens op de pui van het stadhuis.
Vertommen Katrin Kerkhofs en Dries Mertens op de pui van het stadhuis.
De Grote Markt in Leuven was gisteren het toneel voor een sprookjeshuwelijk. Dries Mertens en Katrin Kerkhofs gaven elkaar het jawoord in het stadhuis. Opmerkelijk detail: Dries en Katrin arriveerden aan het stadhuis in de Volvo Amazon van Jos 'Jokke' Kerkhofs, de papa van Katrin die op Kerstavond 2004 onverwacht overleed op 48-jarige leeftijd.

Opmerkelijk veel volk op de Grote Markt gisterennamiddag voor de trouw van Dries Mertens en Katrin Kerkhofs. Het koppel had er nochtans alles aan gedaan om het uur en de datum van het huwelijk op het Leuvense stadhuis geheim te houden. Dat lukte slechts gedeeltelijk maar de publieke belangstelling voor het droomhuwelijk van de bekende voetballer kon het geluk niet bederven. Integendeel, zowel Dries als Katrin straalden en genoten overduidelijk van hun dag. Meteen na hun aankomst werden Dries en Katrin naar de pui van het stadhuis geleid door een begeleidster en enkele bodyguards maar dat was buiten het enthousiasme van Katrin gerekend die hun hond 'Juliet' opmerkte tussen het publiek op de Grote Markt. Dries en Katrin maakten ondanks de drukte even de tijd om hun lieveling even te gaan knuffelen. Mooi moment en daar breidde Dries even later nog een vervolg aan door zijn petekind even op de arm te nemen.

Dries en Katrin arriveerden in de oude Volvo van haar papa Jokke.
Vertommen Dries en Katrin arriveerden in de oude Volvo van haar papa Jokke.

Kus in Begijnhof

Vervolgens ging het richting trouwzaal waar schepen Dirk Vansina (CD&V) de honneurs waarnam om het droomkoppel te trouwen. Na afloop liet de schepen zich overigens ontvallen dat hij toch een beetje zenuwachtig was, ondanks het feit dat hij de voorbije jaren al meer dan 4.000 koppels heeft getrouwd. "Nu was ik toch een beetje nerveus. Dries en Katrin zijn allebei bekende Leuvenaars. Het koppel leerde elkaar 10 jaar geleden kennen op de Oude Markt. Daar hebben ze GSM-nummers uitgewisseld en een tijdje later volgde de eerste kus in het Begijnhof. Ze kwamen heel spontaan over tijdens de trouw. Verliefd tot over hun oren. Het was echt mooi om zo'n prachtig koppel te mogen trouwen. Aan zo'n koppel kan je niet anders dan hen een hele mooie toekomst samen te wensen, waar ze ook gaan wonen", aldus schepen Vansina.


Of die toekomst in Napoli ligt, is eerder twijfelachtig want er gaan geruchten dat Dries Mertens de Italiaanse club zal verlaten voor een nieuw avontuur in Duitsland of Engeland. Voetbal was gisteren echter ver weg op de Grote Markt. Morgen zal dat wel even anders zijn want dan staat het huwelijksfeest op het programma. Dat feest vindt plaats op een geheime locatie in Wallonië. Op de gastenlijst onder meer Thomas Vermaelen (FC Barcelona), Jan Verthongen (Tottenham Hotspur) en Radja Nainggolan (AS Roma). Ook Vincent Kompany, aanvoerder van de Rode Duivels en sterkhouder van Manchester City, zal aanwezig zijn op het huwelijksfeest van Dries Mertens en Katrin Kerkhofs.


Nog dit: Dries en Katrin arriveerden op de Leuvense Grote Markt in een Volvo Amazon-oldtimer. Niet zomaar een Amazon maar de Volvo van Jos 'Jokke' Kerkhofs, de papa van Katrin die op Kerstavond 2004 onverwacht overleed op 48-jarige leeftijd. De Volvo Amazon was een verrassing van mama Martine Kerkhofs die bijzonder fier is op haar dochter en schoonzoon. "De Volvo Amazon van Jos stond 12 jaar lang in de garage", klinkt het. "Ik heb besloten om die wagen volledig te laten restaureren en de Volvo aan Katrin cadeau te doen. Ook zus Lyn zat mee in het complot en Dries wist er ook van. Katrin wist echter van niets. Haar mond viel open van verbazing."

Ook hond Juliet mocht niet ontbreken.
Vertommen Ook hond Juliet mocht niet ontbreken.

Clouseau

Over de Volvo Amazon van Jos 'Jokke' Kerkhofs -medeoprichter van Marktrock- bestaat overigens een leuke anekdote uit 1987, het jaar dat Clouseau doorbrak op Marktrock. Jokke was op een dag het portier van zijn auto aan het repareren en stak eerder toevallig de democassette in die hij van Kris Wauters had gekregen. "Op het briefje bij de cassette stond: wij zijn Clouseau en wij willen gratis optreden op Marktrock. Toen ik het portier van mijn oude Volvo Amazone repareerde, stak ik de cassette in. Ik was meteen weg van het liedje 'Brandweer' en bood Clouseau een optreden op het hoofdpodium aan. Het was het begin van een nooit eerder geziene carrière in ons land. Koen en Kris hebben me bedankt met een vermelding in het cd-boekje van hun verzamelalbum. En dat terwijl de rest lachte met mijn ontdekking'', liet de betreurde Jos Kerkhofs daarover optekenen toen Marktrock 20 jaar bestond.


Niet zomaar een oude Volvo dus en al zeker niet voor Dries en Katrin die het zonder twijfel een eer vonden om in de Amazon van haar papa naar hun droomhuwelijk te rijden. Na het huwelijk namen Dries en Katrin overigens nog een foto op de zitbank met daarop het herinneringsplaatje voor Jos Kerkhofs. Een papa is nooit ver weg op het huwelijk van zijn dochter, zelfs al is hij er niet meer.