Snookerkampioen Steve Lemmens (44) stapt uit het leven

Snookerkampioen Steve Lemmens tijdens zijn hoogdagen in 2000.
VERTOMMEN Snookerkampioen Steve Lemmens tijdens zijn hoogdagen in 2000.
Steve Lemmens (44), de voormalige Belgisch kampioen snooker van 1990, is niet meer. Hij maakte maandagnamiddag een einde aan zijn leven door in Wezemaal vlakbij de Langestraat voor de trein te springen. Dat gebeurde omstreeks 14.15 uur op de spoorlijn Leuven-Aarschot.

Sinds januari 2015 baatte hij snookerclub Shooters uit op de Schrieksebaan in Tremelo. Steve laat een vrouw en drie kinderen achter. Sinds begin dit jaar was hij getrouwd met zijn Dominique, waarmee hij al zo'n zestien jaar samen was.

Tijs Van Puyenbroeck kreeg nog snookerles van de voormalig Belgisch kampioen en was ook aanwezig op Steves huwelijk. "Steve speelde snooker zoals hij was: kalm en rustig. Hij was een goede gast. Ik ging regelmatig snookerles volgen in de Shooters in Tremelo. Dit nieuws komt voor mij dan ook als een verrassing", vertelt Van Puyenbroeck. Lemmens werd nog niet zo lang geleden Belgisch kampioen in de dubbels, samen met Peter Bullen. De reden voor de zelfdoding is voorlopig nog onduidelijk.

Treinverkeer verstoord

De wanhoopsdaad stuurde het treinverkeer stevig in de war. Pas om 19.10 uur konden de treinen weer over beide sporen rijden. In de tussentijd konden de tachtig reizigers op een andere trein overstappen. Door het ongeval werd er een vervangende busdienst ingelegd tussen Leuven en Aarschot. De avondspits liep volledig in het honderd.

Ook 's ochtends was het treinverkeer al ernstig verstoord geweest tussen Leuven en Mechelen, aan het station van Boortmeerbeek, werd 's ochtends vanaf 6 uur voor meerdere uren het verkeer onderbroken, nadat de machinist vermoedde dat hij iets of iemand had aangereden. Dat bleek achteraf niet het geval te zijn.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

(TVPG/KAR/ADPW/SPK)