Schrijversduo Bogaerts publiceert ‘13 Geboden’

Vader en zoon schrijven boek over populaire vtm-serie

Groot nieuws van het ‘Bogaerts front’. Het populaire schrijversduo heeft in opdracht van VTM een boek over de internationaal gelauwerde serie '13 Geboden' uit. “Niemand kon vermoeden dat de serie zo’n succes zou worden”, aldus Willy en Steven Bogaerts. “En wij hadden nooit durven dromen dat we de ‘prequel’ zouden mogen schrijven.”
Vader en zoon Bogaerts met hun nieuwste boek '13 Geboden'.
Vertommen Vader en zoon Bogaerts met hun nieuwste boek '13 Geboden'.

Televisiezender VTM zendt enkele weken de topreeks '13 Geboden' uit. De misdaadserie wordt wekelijks bekeken door zo’n 750.000 mensen en krijgt van de kijkers met 4,7 op 5 een hoge waardering. Meer zelfs, 13 Geboden is ondertussen ook te zien in het Verenigd Koninkrijk waar de serie op minstens evenveel lof kan rekenen. Nieuw in het verhaal van 13 Geboden is dat er sinds deze week ook een boek over de populaire serie in de winkel ligt en schrijversduo Willy en Steven Bogaerts –vader en zoon- werd uitgekozen om de ‘prequel’ te schrijven.

13e boek

“We werden gecontacteerd door VTM en uitgeverij Lannoo”, zegt Willy Bogaerts. “Ze zochten een auteur met een filmische schrijfstijl en ze vonden er twee. Mijn zoon en ik zagen de uitdaging meteen zitten. Misschien is het net omdat wij samen schrijven dat onze stijl zo filmisch is. Het is een mooi compliment als VTM je vraagt om een boek te schrijven bij een populaire televisiereeks. In ons schrijversbestaan is dit een nieuw gegeven, maar het was een unieke kans die we niet wilden laten liggen." 

Het boek is eigenlijk een extra aflevering, al zal die voorlopig niet verfilmd worden. Je komt als lezer heel wat te weten over hoe het verhaal van 13 Geboden is ontsponnen. "Kortom, voor de echte fans zal de puzzel mooi in elkaar vallen als ze het boek lezen. En nog een leuk detail: voor ons is het boek nummer 13…”

Blijft de vraag: is het nu afgelopen met de bekende verhalen van de introverte commissaris Bottu? Met die verhalen bouwde het schrijversduo een reputatie uit in de thrillerwereld. Momenteel zijn er al negen boeken verschenen in de reeks. “De serie in Leuven was in zekere zin een beetje afgerond”, aldus Steven Bogaerts. “Maar we laten Leuven uiteraard niet los in onze boeken. Nu concentreren we ons eerst op 13 Geboden en enkele signeersessies, onder meer in de Standaard Boekhandel in de Diestsestraat op 27 oktober. Een dag later signeren we in aula Pieter De Somer. Wie langskomt, krijgt er meteen een gratis boek bij met ‘Omerta’. Daarna zien wel weer wat er op ons afkomt want in het schrijversvak komen er altijd nieuwe ideeën.” 

Meer info op de  Facebookpagina
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.