Schepen David Dessers (Groen) fier op ‘stakende’ dochter

Klimaatschepen begrijpt actie van ‘brossende’ jeugd

Enkele duizenden Vlaamse leerlingen spijbelden om te gaan betogen in Brussel voor een beter klimaatbeleid. Ook de dochter van schepen David Dessers ging de politici aan hun oren trekken met het oog op een betere toekomst. “Ik ben best wel trots op haar”, laat de Leuvense schepen van klimaat optekenen op zijn Facebookpagina.
David Dessers schreef al een boek over de stad van de toekomst waarin politici veel bewuster moeten omgaan met leefmilieu en klimaat.
Vertommen David Dessers schreef al een boek over de stad van de toekomst waarin politici veel bewuster moeten omgaan met leefmilieu en klimaat.

Wie echte verandering wil, moet zich laten horen. Met die leuze op zak zakten een paar duizend Vlaamse leerlingen naar Brussel af om de politici duidelijk te maken dat ze een ambitieuzer klimaatbeleid willen in ons land. Dat ze voor hun actie de klaslokalen even lieten voor wat ze zijn en bijgevolg ongewettigd afwezig waren op school trokken ze zich duidelijk niet aan. Het doel heiligt de middelen, zeg maar. “De reden dat dit zo’n succes is, is omdat jullie hier allemaal zijn”, sprak Anuna De Wever, een van de initiatiefneemsters. “En aan de leerkrachten die vinden dat we op school moeten zijn… we vinden dat onze stem niet langer genegeerd mag worden. Ons enige drukkingsmiddel is niet naar school gaan zoals een stakende arbeider in een bedrijf.”

Klimaatbeleid

Conclusie: de Vlaams jeugd ligt wakker van het klimaat en de politici kunnen die boodschap niet langer negeren. Voor de Leuvense klimaatschepen David Dessers (Groen) is die boodschap al veel langer duidelijk, want ook zijn dochter is begaan met een beter leefmilieu voor mens en dier. Meer zelfs, ook de dochter van schepen Dessers ging gisteren naar Brussel om te betogen voor een beter klimaatbeleid. “Best wel trots op mijn dochter”, aldus David Dessers op zijn Facebookpagina. “Ze spijbelde om deel te nemen aan de klimaatmars voor jongeren in Brussel. Dat moet ze zeker doen, want ze mag nooit vergeten dat er voor heel veel belangrijke rechten en vrijheden die we vandaag kennen veel meer dan één dag werd gestaakt.” De organisatoren van de betoging in Brussel roepen overigens op om vanaf nu elke donderdag samen te komen tot de regering actie onderneemt voor een beter klimaat.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Dupont

    Een beter leefmilieu ok ,zorg dan ook dat al die oorlogen en vernielingen stoppen op de wereld . Die zijn pas slecht voor het milleu . Breng die mensen dan ook eens bij dat ze minder kinderen moeten maken plus niet naar Europa moeten komen , het is hier al overbevolkt. Doe daar iets aan !! Kom daar voor op.