Ruelenspark krijgt opknapbeurt

Het Ruelenspark in Leuven wordt gerenoveerd. De oude bungalows worden afgebroken en worden vervangen door nieuwe exemplaren die voldoen aan de huidige technische voorschriften. “Het park zelf krijgt eveneens een upgrade”, zegt schepen Carl Devlies (CD&V).
Schepen Carl Devlies (CD&V) kondigt de vernieuwing van het Ruelenspark aan.
Vertommen Schepen Carl Devlies (CD&V) kondigt de vernieuwing van het Ruelenspark aan.
Zo staan onze 13 centrumsteden er financieel voor... Zeven jaar na de grote doorlichting -toen van alle 308 gemeenten- doet professor Herman Matthijs zijn huiswerk nog eens over voor de centrumsteden. De algemene conclusie: Leuven heeft laagste belastingen. Carl Devlies legt uit
Vertommen Zo staan onze 13 centrumsteden er financieel voor... Zeven jaar na de grote doorlichting -toen van alle 308 gemeenten- doet professor Herman Matthijs zijn huiswerk nog eens over voor de centrumsteden. De algemene conclusie: Leuven heeft laagste belastingen. Carl Devlies legt uit

Het Ruelenspark is toe aan vernieuwing. Die is op komst want in 2019 gaat de renovatie van start. Meer concreet: de 34 versleten bungalows maken plaats voor 16 nieuwe exemplaren die voldoen aan de huidige technische voorschriften. “De oude bungalows zijn te versleten om in aanmerking te komen voor een renovatie”, zegt schepen Carl Devlies (CD&V). “Afbraak is de enige optie. De oude bungalows worden vervangen door nieuwe woongelegenheden die goed geïsoleerd zullen zijn. De nieuwe woongelegenheden zullen ook iets groter zijn.” De werkzaamheden hebben niet zoveel gevolgen voor de bewoners. Zij kunnen gewoon in hun oude bungalow blijven wonen tot de nieuwe klaar is. Het zal wel vier tot vijf jaar in beslag nemen vooraleer iedereen is verhuisd naar een nieuwe bungalow.

Parking verdwijnt

Schepen Devlies laat ook weten dat het park een upgrade krijgt in 2019. “We gaan voor meer groen”, klinkt het. Of met andere woorden: enkel nog wandel- en fietspaden in het Ruelenspark en bijgevolg geen plaats meer voor de huidige straat die door het park loopt. Nog dit: de parking aan het Ruelenspark verdwijnt en maakt plaats voor een appartementsblok. Sociale huisvestingsmaatschappij Swal neemt de bouw voor haar rekening. “Vooral oudere personen zullen er gaan wonen in de toekomst”, besluit schepen Carl Devlies.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.