Rik Torfs en co werken even op straat

Rik Torfs aan zijn 'bureau'. Maar ook enkele kapsters werken buiten (foto rechtsboven). En zelfs brainstormen kon in het zonnetje.
Vertommen Rik Torfs aan zijn 'bureau'. Maar ook enkele kapsters werken buiten (foto rechtsboven). En zelfs brainstormen kon in het zonnetje.
De vrijwilligers van Mobile School hebben gisteren het Ladeuzeplein ingepalmd naar aanleiding van de Internationale Dag van het Straatkind. Meer dan 300 mensen van 30 verschillende organisaties verzamelden tussen 12 en 17 uur op het plein om even op straat te werken. Wereldwijd leven en werken immers 150 miljoen kinderen op straat.

Onder meer burgemeester Louis Tobback (sp.a) en enkele schepenen toonden zich gisteren bezorgd over die evolutie in de wereld en kwamen langs om een uur buiten op straat te werken. Ook rector Rik Torfs van de KULeuven kwam langs op evenement Streetwork16 van Mobile School. De rector hield op de middag een uur lang spreekuur aan de voet van de toren van de universiteitsbibliotheek. "Ik ontmoet hier mensen die het niet altijd even gemakkelijk hebben gehad", aldus rector Torfs. "De setting is prachtig, met de mooie toren van de universiteitsbibliotheek op de achtergrond en het zonnetje in ons gezicht. Maar soms loopt het niet altijd even gemakkelijk in het leven. Het is interessant om te horen wat sommige mensen allemaal al hebben meegemaakt. Daar is wat ik zonet meegemaakt heb niets tegen. Ik kwam toe en ging zitten op een plastic stoel. Daar ben ik los doorgezakt. Tja, blijkbaar zijn de stoelen door de stad Leuven geleverd. Ik vermoed dat burgemeester Tobback er voor iets tussen zit..." (BMK)

Wouter Van Vooren
Wouter Van Vooren