Rector Sels schittert op eerste editie University Trail

Rector Luc Sels laat zich van zijn sportiefste kant zien.
Vertommen Rector Luc Sels laat zich van zijn sportiefste kant zien.
Het Universitair Sportcentrum in Heverlee was gisteren het toneel voor de start van de allereerste University Trail. Ook kersvers rector Sels was van de partij op het loopevent ten voordele van vzw Move To Improve waarvan niemand minder dan Tom Boonen het peterschap op zich heeft genomen.

De personeelsleden van de KU Leuven konden zich inschrijven voor een looptocht van vijf of tien kilometer. Vijf kilometer wandelen behoorde ook tot de mogelijkheden. "Zo'n 2.000 personeelsleden namen deel aan de eerste editie", aldus de organisatoren. "Het was niet gewoon rondjes lopen op de piste want er werd zelfs door de gebouwen van de Leuvense universiteit gelopen. Zo leidde de route onder meer langs de Bakala Academy, de topsporthal Atletiek en de Sint-Lambertuskapel. De tien kilometer-lopers kwamen op hun pad ook de serres van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen, het centraal magazijn van de KU Leuven en het Stiltehuis in Egenhoven tegen."


Op de deelnemerslijst enkele ploegen met ludieke namen zoalsbijvoorbeeld '1 uurtje afzien, 2 uur nagenieten' maar ook kersvers rector Luc Sels. Hij liet zich van zijn sportiefste kant zien en vertrok na een professionele opwarming omstreeks 16.30 uur aan zijn looptocht. De eerste editie van University Trail was overigens volzet en dat zal vzw Move To Improve graag horen want de opbrengst gaat naar hun werking. Die bedroeg overigens 6.000 euro, een bedrag dat de KU Leuven verdubbelde tot 12.000 euro. Peter Tom Boonen kon zelf niet aanwezig zijn om de cheque in ontvangst nemen, maar hij liet in een videoboodschap weten dat hij verheugd was met de opbrengst en bedankte de universiteit om het bedrag te verdubbelen. (BMK)