Opmerkelijk cijfer: Leuven verwacht 20.000 jobs extra op 20 jaar tijd

Het Leuvense stadsbestuur is optimistisch voor de werkgelegenheid in Leuven. De volgende 20 jaar worden er 20.000 bijkomende jobs verwacht in de stad. Dat is goed voor een stijging van 43 %.
Imec is nu al één van de grote werkgevers in Leuven en zal wellicht nog groeien in de toekomst. Ook andere bedrijven in Leuven verwachten een groei de komende jaren.
Vertommen Imec is nu al één van de grote werkgevers in Leuven en zal wellicht nog groeien in de toekomst. Ook andere bedrijven in Leuven verwachten een groei de komende jaren.

In de volgende 20 jaar worden er 20.000 bijkomende jobs verwacht in Leuven. Dat staat te lezen in de bestuursnota van de nieuwe coalitie sp.a/Groen/CD&V. “De krapte op de arbeidsmarkt wordt daardoor ook een belangrijke uitdaging voor de toekomst”, klinkt het. “We stellen vast dat er vandaag heel wat talent onderbenut is. Denk hierbij aan nieuwkomers, jongeren die afhaakten in het schoolse systeem en oudere werkzoekenden. Daarenboven zijn meer dan 1 op 3 niet-werkende werkzoekenden hooggeschoold in onze stad.”

Klimaatneutrale stad

Het nieuwe stadsbestuur verwacht ook dat de transitie naar een klimaatneutrale stad een impact zal hebben op de werkgelegenheid in Leuven. “De transitie naar een klimaatneutrale stad zal inspanningen vergen. Dit heeft onlosmakelijk een impact op de werkgelegenheid in de betrokken sectoren. We anticiperen hierop door de betrokken partijen te ondersteunen.” Tot slot ziet Leuven nog een grote uitdaging in de gezondheids- en zorgsector. Momenteel is er een grote vraag naar personeel in die sectoren. De stad Leuven wil waar mogelijk zorginstellingen ondersteunen in hun zoektocht naar nieuwe arbeidskrachten.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc De Vos

    1 april is al geweest. Ze kunnen nu nog geen handelszaken houden in het centrum wat gaan er dan zoveel jobs bijkomen ?

  • Raoul Hoylaerts

    geloven ze dat zelf of willen ze dat wij dat geloven?

Video