Neemt Quick leegstaand Brouwershuis in voor groter restaurant?

Café Brouwershuis op de hoek van het Margarethaplein met het Rector De Somerplein in Leuven sloot midden september de deuren. Sinds kort is er opnieuw beweging in het pand en op de ramen prijkt reclame van Quick. De voorbode voor een groter Quick-restaurant?
Heeft Quick het pand van het voormalige Brouwershuis gehuurd van AB InBev om het restaurant uit te breiden?
Vertommen Heeft Quick het pand van het voormalige Brouwershuis gehuurd van AB InBev om het restaurant uit te breiden?

De uitbater van café Brouwershof in Leuven vroeg in september het faillissement aan. Het pand -eigendom van AB InBev- stond sindsdien leeg maar sinds kort is er opnieuw beweging. Opvallend gegeven: de ramen hangt reclame van Quick en dat brengt de fastfoodketen in beeld als mogelijke overnemer. Dat zou ook niet onlogisch zijn want café Brouwershof zit aan beide kanten ingesloten door het restaurant van Quick. Het zou dus best kunnen dat Quick voor een uitbreiding gaat in de nabije toekomst. Zekerheid bestaat daar nog niet over maar de reclame van Quick op de ramen is toch een aanwijzing in die richting. AB InBev liet de vorige uitbater vorig jaar weten dat de huurovereenkomst zou aflopen in oktober 2018. Een verlenging behoorde tot de mogelijkheden maar wel onder andere voorwaarden. Volgens de uitbater was het niet haalbaar zijn om zelf bepaalde kosten –zoals bijvoorbeeld elektriciteit- te betalen. Voor een grote keten zoals Quick kunnen die nieuwe voorwaarden alvast geen probleem zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.