Ga naar de mobiele website
^ Top

Man (86) valt van trap en krijgt... boete

VROUW VERLAAT AUTO OM GEWONDE ECHTGENOOT TE HELPEN PARKEERWACHTER ONVERMURWBAAR

Jos met zijn vrouw Maria aan hun auto, met achter de ruitenwisser de bewuste parkeer- boete van 27,50 euro. Jos moest uiteindelijk naar de spoedgevallendienst met een wonde boven zijn rechteroog. Hij hield aan de val twee hechtingen en een kapotte bril over (inzet).
Kim Aerts Jos met zijn vrouw Maria aan hun auto, met achter de ruitenwisser de bewuste parkeer- boete van 27,50 euro. Jos moest uiteindelijk naar de spoedgevallendienst met een wonde boven zijn rechteroog. Hij hield aan de val twee hechtingen en een kapotte bril over (inzet).
Het laatste waar Maria uit Wilsele aan dacht, was om de parkeerschijf te leggen toen haar 86-jarige man van de trappen stuikte aan het gerechtsgebouw in Leuven. Terwijl ze haar echtgenoot binnen te hulp schoot, werd het koppel op de bon geslingerd voor 27,50 euro. "Niks aan te doen, ze heeft haar auto verlaten", klonk het bij de parkeerwachter, die wel door omstaanders op de hoogte was gebracht van de valpartij.

De 86-jarige Jos uit Wilsele kwam net terug van een sanitaire stop in het Leuvense gerechtsgebouw. Op zijn terugweg mispakte hij zich binnen in de inkomhal aan twee tredes. De tachtiger smakte met zijn slaap tegen de grond. De man had twee bloedende snedes boven zijn rechteroog en zijn bril was uit de haak. Enkele omstaanders hielpen de man recht om hem even te laten bekomen. De man vroeg naar zijn vrouw Maria, die buiten nietsvermoedend de wacht hield aan de auto. Op het moment dat zij naar binnen snelde om haar man te verzorgen, passeerde een parkeerwachter die bij het koppel een boete van 27,50 euro onder de ruitenwisser schoof. Enkele getuigen die de parkeerwachter bezig zagen, konden de vrouw niet op andere gedachten brengen. "Ze heeft haar wagen verlaten", klonk het bij de controleur, die wel beloofde melding te maken. Voor Jos werd er een ambulance opgeroepen, maar de man wenste ter plaatse geen verzorging van de toegesnelde artsen en beloofde zijn dokter op te zoeken. Die stuurde Jos uiteindelijk naar de spoedgevallendienst. Maria, eveneens 86, moet het hele gebeuren nog even verwerken. "'Moest dat nu', vraag ik mezelf nog altijd af. Ik wist op dat moment niet wat er gebeurde. Ik kon niet meteen volgen wat er daar allemaal gezegd werd", vertelt de hardhorige Maria. "Mijn man wordt momenteel verzorgd op de spoedgevallendienst. Volgens zijn dokter waren de wondes te groot om ter plaatse te behandelen. De boete heb ik ondertussen al weggesmeten, dat doe ik wel eens als ik kwaad ben", aldus Maria, die nog steeds vloekt op de onverbiddelijke parkeerwachter.

Kim Aerts

Al veel excuses gehoord

Na een telefoontje van deze krant klonk er toch enige mildheid bij het parkeerbedrijf Optimal Parking Control die waakt over het parkeerbeleid in 46 steden, waaronder Leuven. "Nu ik deze situatie zo hoor, gaan we eenmalig zonder schriftelijk bewijs, de boete kwijtschelden. Maar dat is niet de gebruikelijke procedure", vertelt directeur Peter Lamens. "Als de boete wordt uitgeschreven, kan die ter plekke niet geannuleerd worden, om misbruik tegen te gaan. Al die smoezen, ik kan er een boek van schrijven. We willen ook vermijden dat mensen de controleurs geld bieden om een boete te annuleren. Of de parkeerwachter een melding heeft gemaakt van het voorval kunnen we pas maandag controleren. In sommige gevallen kunnen we de retributie even in wacht zetten, maar voor deze ene keer maken we een uitzondering", belooft Lamens.Meld een bug