LOKO: “Studenten, schaar u achter de klimaatmarsen”

Studentenkoepel LOKO roept Leuvense studenten actief op om deel te nemen aan de klimaatmars van 14 februari in Brussel. Met haar oproep is LOKO de eerste studentenkoepel die haar steun uitspreekt voor de klimaatmars. “We maken ook werk van meer eigen inspanningen voor een beter milieu”, zegt Kenny Van Minsel.
Vorige week was Anuna De Wever nog in Leuven. Morgen is het opnieuw in Brussel te doen om het klimaat te redden.
Joel Hoylaerts / Photonews Vorige week was Anuna De Wever nog in Leuven. Morgen is het opnieuw in Brussel te doen om het klimaat te redden.

Na overleg roept studentenkoepel LOKO de Leuvense studenten expliciet op om morgen naar Brussel af te zakken voor de klimaatmars. “De twee speerpunten van de klimaatbeweging zijn meer ambitie op vlak van klimaatneutraliteit en meer aandacht voor wetenschappelijk onderzoek. Dat zijn zaken die we vandaag reeds behartigen als studentenvertegenwoordigers”, zegt voorzitter Kenny Van Minsel.

Youth 4 Climate

Tijdens de examens nodigde Youth 4 Climate de studenten al uit om deel te nemen aan de klimaatmarsen, met succes Met haar oproep is LOKO de eerste studentenkoepel die haar steun uitspreekt voor het initiatief. “Vanuit Leuven nemen we al verantwoordelijkheid om werk te maken van een duurzamer beleid. Als studentenvertegenwoordigers schrijven we mee aan het duurzaamheidsbeleid van de universiteit. We zijn ook lid van het samenwerkingsverband Leuven 2030 en zoeken actief naar manieren om de bestaande studentenwerking te verbeteren”, licht Kenny Van Minsel toe.

Eigen inspanningen

Met de start van het tweede semester neemt LOKO zich eveneens voor om de eigen inspanningen aanzienlijk op te drijven. Zo organiseert de studentenkoepel van 5 tot 10 mei een speciale week, samen met onder andere Green Office en de Studentenraad van de KU Leuven. Binnenkort daagt LOKO vanuit die samenwerking ook individuele studenten uit om hun ecologische voetafdruk te verminderen aan de hand van enkeleuitdagingen. “We zijn onder meer bezig met de eerste voorbereidingen van een project rond zelfrecyclage”, besluit Kenny Van Minsel van LOKO.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy Borremans

    Zelfrecyclage, eigen inspanningen... dit is toch als grap bedoeld? Ze zouden beter de studenten eens aanmanen om niet tegen de blauw zakken en vuilniszakken te stampen als de bewoners ze buitenzetten. Straat ligt iedere week vol met vuil doordat ze er s nachts tegen schoppen. En dan beetje gaan betogen voor het klimaat...