Leuvense Kerstmarkt gaat voor meer veiligheid

Op woensdag 12 december is het zover: vanaf 12 uur is iedereen welkom op de Leuvense Kerstmarkt. Opvallend gegeven: de organisatoren investeren extra in meer veiligheid. “We schakelen inderdaad nog een versnelling hoger”, aldus organisator Dirk Pinte.
Organisator Dirk Pinte introduceert een nieuw veiligheidssysteem op de Leuvense Kerstmarkt.
Vertommen Organisator Dirk Pinte introduceert een nieuw veiligheidssysteem op de Leuvense Kerstmarkt.

De 31e editie van de Leuvense Kerstmarkt loopt tot 23 december en keert na een uitstapje in het Sint-Donatuspark terug naar het Ladeuzeplein en het Herbert Hooverplein. De organisatoren zijn er naar eigen zeggen helemaal klaar voor. “Dit jaar kan iedereen extra veilig genieten van de kerstsfeer”, zegt organisator Dirk Pinte. “Er wordt namelijk een versnelling hoger geschakeld op vlak van beveiliging. Hiervoor doen de organisatoren een beroep op ’S-EYES’. Dit nieuwe beveiligingssysteem is een primeur voor Leuven. De kerstmarkt wordt dag en nacht gemonitord, waardoor er bij incidenten snel en efficiënt kan worden gereageerd.”

Paul Severs

Meer veiligheid is altijd welkom, maar de Leuvense Kerstmarkt is uiteraard vooral een fijn en gezellig evenement. “Ook dit jaar krijgt de Leuvense Kerstmarkt bezoek van bekend volk”, laat programmator Marc Pinte optekenen. “Onder meer Belle Perez, Wim Soutaer en Kate Ryan komen optreden. Ook ‘Zeg ‘ns meisje’-zanger Paul Severs, die er vorig jaar wegens ziekte niet bij kon zijn, is dit jaar present. Naast concerten zal er ook een workshop dans gegeven worden op de kerstmarkt. Bovendien komt Ketnet langs voor een rechtstreekse uitzending op het Ladeuzeplein.”

De Leuvense Kerstmarkt zet haar schouders onder ‘Hippo & Friends’

Dirk Pinte, organisator Leuvense Kerstmarkt

Tot slot is er het jaarlijkse goede doel. “De Leuvense Kerstmarkt zet haar schouders dit jaar onder het goede doel ‘Hippo & Friends’. Zij steunen het onderzoek en de behandeling van Diabetes type 1. De twee peters, jeugdauteur Marc de Bel en tekenaar Charel Cambré, zullen ook langskomen voor signeersessies”, besluit de organisatie. Meer info: www.leuvensekerstmarkt.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.