Leuvens parket houdt Bosnische homejackers aan in gestolen auto

Twee gemaskerde mannen vielen in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 1 uur een huis in de Tiensestraat in Kortenaken binnen. In het huis waren twee zussen van 32 en 2, hun broertje van 12 en een neefje van 3 jaar oud aanwezig. 

Ze drongen bruusk de woning binnen, eisten geld en juwelen en haalden het hele huis overhoop. Omdat ze niets van waarde vonden, zouden ze de oudste zus en de hond des huizes bedreigd hebben. Volgens hun verklaringen zouden de slachtoffers tijdens de overval vastgebonden zijn in de keuken. Uiteindelijk raakte niemand gewond maar de slachtoffers zijn erg onder de indruk.

De daders verdwenen met een televisietoestel, een ketting, een gsm-toestel en een auto die op de oprit geparkeerd stond. Het is deze wagen die de politie op het spoor van de verdachten bracht. Een ploeg van PZ Demerdal die ter plaatse kwam, kruiste de gestolen auto op de E314 in de richting van Hasselt. Hij volgde een andere auto met Nederlandse nummerplaten. De politie liet de twee voertuigen halt houden. De bestuurders, twee Bosniërs van 29 en 35, werden gearresteerd. Eén van de verdachten ontkent enige betrokkenheid bij de feiten. De andere man erkent de diefstal van het voertuig op de oprit, maar zegt geen geweld te hebben gebruikt of bedreigingen te hebben geuit tegen de slachtoffers. Beide verdachten werden vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Ze verschijnen vandaag voor de raadkamer. De federale gerechtelijke politie van Leuven voert het onderzoek.

“Het gaat om een gezin dat bij ons bekend is”, zegt Luc Liboton, korpschef van politiezone Hageland. “Waarschijnlijk gaat het om een wraakactie binnen het criminele milieu.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.