Leuven Kermis goedgekeurd voor drie weken plezier

Gisteren bleef het bij kijken, maar vandaag zullen de attracties draaien.
Foto Vertommen Gisteren bleef het bij kijken, maar vandaag zullen de attracties draaien.
Vandaag is het niet enkel de start van het nieuwe schooljaar, maar ook de start van Leuven Kermis. Drie weken lang plezier op het Ladeuze-, Herbert Hoover- en Martelarenplein.

Voor het plezier kan losbarsten, deden politie en brandweer gisteren naar goede gewoonte hun 'veiligheidsronde' op Leuven Kermis. Op enkele kleinere opmerkingen na - zoals bijvoorbeeld over een ontbrekend document - bleken alle attracties klaar om vandaag de spreekwoordelijke deuren te openen. "Uiteraard volgt er nog een tweede controle, maar we verwachten geen ernstige problemen", aldus schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina (CD&V). "We zijn klaar om Leuven Kermis feestelijk te openen."


Die feestelijke opening zal overigens niet onopgemerkt voorbijgaan. "Liefst 140 kinderen zullen ons vergezellen in een stoet", klinkt het. "Ook leuk: er zullen bekende figuren uit de Pokémon-reeks en de film Frozen van de partij zijn. Nog tot en met 20 september kunnen bezoekers genieten van 64 attracties, waaronder enkele nieuwkomers. En uiteraard is die 20ste september de traditionele kortingsdag." (BMK)