Leive Vloms levert 13.000 euro op voor strijd tegen MS

Jan Heremans mocht de cheque voor het MS-centrum in ontvangst nemen.
Vertommen Jan Heremans mocht de cheque voor het MS-centrum in ontvangst nemen.
De eerste editie van 'Leive Vloms' begin augustus heeft een goede 13.000 euro opgeleverd. De winst wordt geschonken voor de strijd en het onderzoek naar Multiple Sclerose, een ziekte die het centrale zenuwstelsel aantast.

Jan Heremans, mede-organisator van het kersverse event, is zelf een MS-patiënt. De cheque werd hem gisteren overhandigd door Erik De Rop van vzw Oude Markt. "Het was vooral om Jan te doen, iemand die we kennen als een gewaardeerde collega. We zijn heel blij dat we Jan en het onderzoek hiermee een duwtje in de rug kunnen geven. Het is echt belangrijk dat het in de aandacht komt", vertelt De Rop. "Het geeft me een warm gevoel dat we dit bedrag hebben kunnen verzamelen. We verwachten zelfs nog een paar giften dus het bedrag kan nog oplopen", aldus De Rop die ook alle vrijwilligers bedankte.


Jan Heremans, die vorig jaar getroffen werd door de ziekte, was opgetogen met het ingezamelde geld. "Ik vind het schitterend maar het was dan ook een megasucces."


Het staat nu al vast dat er volgend jaar opnieuw een editie komt van 'Leive Vloms' op 3 augustus. Afgelopen editie van het schlagerfestival zorgden De Romeo's, Laura Lynn en Luc Steeno voor de ambiance. (KAR)