Leerlingen zoeken toekomst op de doe-beurs

Voor de tiende keer organiseert de provincie Vlaams-Brabant nog tot en met 28 februari een doe-beurs in de Brabanthal. Ongeveer 5.000 leerlingen van 10 tot 14 jaar uit 105 Vlaams-Brabantse scholen kunnen kiezen uit meer dan 85 workshops om verschillende beroepen te ontdekken.
De kinderen gaan op ontdekkingstocht in de Brabanthal.
Vertommen De kinderen gaan op ontdekkingstocht in de Brabanthal.

Wat houdt een job als matroos, ondernemer, verpleegkundige, wetenschapper, tuinaannemer of kok juist in? Op deze en nog meer andere vragen over jobs krijgen leerlingen van Vlaams-Brabantse scholen een antwoord tijdens de Vlaams-Brabantse doe-beurs. “Kunnen proeven van een job is voor jongeren belangrijk voor het maken van een juiste studiekeuze,” zegt Bart Nevens (N-VA), gedeputeerde voor Onderwijs. “Een goede keuze is gebaseerd op goede en betrouwbare informatie. Tijdens de doe-beurs kunnen jongeren zelf ontdekken en ervaren. Kinderen worden hierdoor ook geprikkeld om nieuwe mogelijkheden te exploreren om zo hun interesses en mogelijkheden te leren kennen.”

Educatief pakket

Met het educatief pakket wordt de doe-beurs ook meer dan een leuke uitstap. Leerlingen kunnen met dit pakket hun talenten ontdekken, krijgen te horen wat ze met hun talenten kunnen doen en waar ze terecht kunnen tijdens hun keuzeproces. De doe-beurs is ook open op woensdagnamiddag. (Groot)ouders kunnen dan samen met hun kinderen gratis de doe-beurs bezoeken en zo samen uitproberen welke leuke beroepen er bestaan.

De jongeren kunnen eens proeven van verschillende beroepen.
Vertommen De jongeren kunnen eens proeven van verschillende beroepen.
De jongeren kunnen eens proeven van verschillende beroepen.
Vertommen De jongeren kunnen eens proeven van verschillende beroepen.
De jongeren kunnen eens proeven van verschillende beroepen.
Vertommen De jongeren kunnen eens proeven van verschillende beroepen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.